Friss hírek

A Mercedesnél tudják, tovább kell fejlődniük

Szolid eredménnyel zárta a 2011-es szezon tizedik versenyét a Mercedes GP alakulata. Nico Rosberg a hetedik, míg Michael Schumacher a nyolcadik helyen futott be vasárnap délután.


Szolid eredménnyel zárta a 2011-es szezon tizedik versenyét a Mercedes GP alakulata. Nico Rosberg a hetedik, míg Michael Schumacher a nyolcadik helyen futott be vasárnap délután.

Rosberg a leintést követően elmondta, noha az első kör jól sikerült számára, az autó beállításai nem tették lehetővé, hogy jelentős javulást érjen el időmérőn megszerzett pozíciójához képest.

„Jól rajtoltam, nyertem egy pozíciót a rajtnál az első körben, így feljöttem az ötödik helyre” – mondta Rosberg a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Viszont nem voltak tökéletes beállításaim a mai napra, az autó nem működött olyan jól, mint az időmérőn. Volt néhány remek küzdelmem Massával, de annak ellenére, hogy keményen nyomtam, lehetetlen volt magam mögött tartani.”

Rosberg hozzátette, noha sikerült pontot szerezni, tisztában vannak azzal, hogy sok munka vár még rájuk, hiszen szeretnék utolérni az élmezőny csapatait.

„A hetedik hely rendben van, de tudjuk, hogy van még tennivalónk, hogy optimalizáljuk a legutóbbi fejlesztéseket. Nagyszerű csapat áll mögöttem, legyen szó a mérnökökről, vagy a szerelőkről, szóval magabiztos vagyok. Majd kiderül, mi történik a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon.”

Rosberg csapattársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher hozzátette, elégedett a nyolcadik hellyel, noha a megpördülés nélkül akár előrébb is végezhetett volna.

„Igazán izgalmas verseny volt a mai, sok akció volt a pályán. A megpördülésem meglepetésként ért, de a szemerkélő eső trükkössé teheti a helyzetet, még ha nem is volt túl vizes a pálya ma. Viszont veszítettem néhány pozíciót emiatt, amiért kár” – mondta a német versenyző.

„A vége felé az eső segíthetett volna, de nem sok esély volt rá, így nem is számítottam erre. Összességében rendben volt ez a futam. A kis fejlődéssel, amit elértünk, most a magyarországi versenyre koncentrálhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek