A Mercedest lenyűgözte Hamilton hozzáállása

Nemcsak teljesítményével, hozzáállásával is lenyűgözte a Mercedes Forma-1-es csapatát Lewis Hamilton.


Nemcsak teljesítményével, hozzáállásával is lenyűgözte a Mercedes Forma-1-es csapatát Lewis Hamilton.

A brackley-i gárdát irányító Ross Brawn a minap egy interjúban rendkívül elismerően nyilatkozott a brit versenyzőről, aki hat év után hagyta ott a McLarent a Mercedes kedvéért.

Hamilton múlt héten, Jerezben próbálta ki először a csillagos márka új autóját, és bár nem ment problémamentesen a teszt, Brawn szerint a 28 éves versenyző minden tekintetben lenyűgözte csapatát.

„Kétségtelen, hogy egy nagyszerű versenyző, de az F1 ennél sokkal többről szól. Nagyon sok tehetséges versenyző van, azonban belőlük hiányzik az a bizonyos plusz. Benne viszont megvan.”

„Igazán egyenes versenyző – kimondja azt, amit gondol. Egész egyszerűen minden érdekli az autóval kapcsolatban, még az is, hogy egy matrica megfelelően van-e felragasztva. Nagyon odafigyel a részletekre, szóval úgy gondolom, nagyon befolyásos tagja lesz ennek a csapatnak. De pont ez az, amit mi is akarunk.”

Brawn elmondta, nyilvánvaló, hogy némi időbe telik még, amíg Hamilton beilleszkedik a Mercedesnél, de nagyon bizakodva várja a folytatást.

„Még nagyon korán van ahhoz, hogy pontosan megértsük, mit vár el az autótól. De teljesen nyilvánvaló, hogy nagyon élvezi, ha mindenben érintett lehet. A teszten is rendkívül keményen együtt dolgozott a mérnökökkel, és amikor Nico [Rosberg] volt a pályán, ő akkor is fülhallgatóval a fején figyelte az eseményeket.”

„Korábban világossá tettük számára, hogy ő része a megoldásnak. Két lehetősége van egy csapatnál az embernek: vagy ő lesz a probléma, vagy pedig a megoldás. Márpedig ő része a megoldásnak. Pontosan tudja ezt és érti, de még élvezi is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!