Friss hírek

A Mercedest meglepte a Ferrari remeklése

A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg bevallotta, a vasárnapi Belga Nagydíjon alaposan meglepődtek azon, hogy a ferraris Fernando Alonso meg tudta előzni őket.


A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg bevallotta, a vasárnapi Belga Nagydíjon alaposan meglepődtek azon, hogy a ferraris Fernando Alonso meg tudta előzni őket.

A német versenyző elmondta, számítottak arra, hogy a Red Bull Racing, illetve Sebastian Vettel tempóját nem tudják majd tartani, az azonban váratlanul érte a Mercedest, hogy a Ferrari ilyen remek versenytempóra volt képes.

Fernando Alonso a kilencedik helyről rajtolva ért be másodikként Spában.

„Számítottunk arra, hogy egy kicsit lassabbak leszünk a Red Bullnál, de azt nem vártuk, hogy a Ferrari is gyorsabb lesz nálunk” – mondta Rosberg, aki végül csapattársa, Lewis Hamilton mögött negyedikként ért célba. „Ez egy kicsit meglepett minket.”

„Viszont jó irányba haladunk. Tisztességes teljesítményt nyújtottunk, de nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk.”

A Mercedes versenyzője úgy véli, alapvetően elég gyors tudott volna lenni ahhoz, hogy megverje csapattársát, Lewis Hamiltont, ám állítása szerint a versenyét tulajdonképpen már az komolyan befolyásolta, hogy az időmérőn kikapott az angoltól.

„Nekem személy szerint megvolt a versenytempóm ahhoz, hogy egy kicsit előrébb végezzek a negyedik helynél. Egy kicsit lemaradtam tegnap az időmérőn, illetve ma a stratégiával.”

„Mindig kicsit más a helyzet, ha az időmérő nem alakul jól – egy kicsit mindig hátrányban van az ember. Mindent beleadtam, de nem volt tökéletes a helyzet – ami engem illet, végezhettem volna harmadikként.”

„Összességében rendben volt a mai futam, hiszen sok pontot gyűjtöttünk a csapatnak, és még mindig adott a lehetőség arra, hogy elérjünk néhány remek eredményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!