Friss hírek

A Mercedest meglepte a Red Bull erős időmérős tempója

Meglepte a Mercedes Forma-1-es csapatát a Red Bull pazar időmérős tempója, Toto Wolff pedig azt mondja, szerencséjük volt, hogy Max Verstappen végül nem tudta megszerezni a rajtelsőséget Szaúd-Arábiában.

A mai versenyen Lewis Hamilton rajtolhat majd az élről, mellette pedig Valtteri Bottas, a csapattárs foglalhat helyet a rajtrácson, míg a vb-éllovas Max Verstappen utolsó körös balesete miatt csak a 3. helyről indul.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ugyanakkor az időmérőn elárulta, „egyértelműen nem voltak elég gyorsak” ahhoz, hogy erőből legyőzzék Verstappent.

„Talán a versenyzők túlteljesítettek az autóban, és Max közel fél másodperces előnyben lett volna a pole-ben” – mondta a szakember. „Ez pedig olyasvalami, amit ki kell elemeznünk, mert nem erre számítottunk.”

„Max nyilván a falnak ütközött az utolsó körben, ezzel pedig szerencsés helyzetbe kerültünk, hiszen a miénk az első két hely a rajrácson. De ez csak erre a napra vonatkozik, szerintem szerencsésnek mondhatjuk magunkat emiatt. A verseny újra teljesen más játékot hozhat.”

Wolff elárulta, ő is egy kicsit meglepődött azon, hogy az egyenesekben nem volt meg a tempójuk, ugyanakkor viszont megjegyezte, a Red Bull az időmérőn kisebb légellenállású beállításokat választott.

„Azt gondolom, az egyenesekben meglehetősen egy szinten vagyunk. De veszítünk a tempós kanyarokban. És az időmérőn néhány lassú kanyarban a versenyzők egyáltalán nem voltak elégedettek az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!