Friss hírek

A Mercedest meglepte, hogy Bottasék balesetét nem is vizsgálták

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, meglepődött azon, hogy a Mexikói Nagydíj versenybírói még csak nem is vizsgálták Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas rajt utáni ütközését.

Ricciardo a mexikói verseny első kanyarjában, rögtön a rajt után ütközött neki Bottas autójának, minek következtében mindketten a mezőny végére csúsztak.

A versenybírók azonban még csak nem is vizsgálták az ügyet, a versenyirányítás hamar úgy döntött, hogy „nincs szükség vizsgálatra”.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, a stewardoknak meg kellett volna nézniük” – mondta Toto Wolff. „Utólag nézve meglepő, hogy nem kerestek valamilyen büntetést.”

Bottas a verseny nagy részét aztán Ricciardo mögött töltötte, és végül csak a 15. helyen fejezte be a futamot, így nem is tudott pontot szerezni.

Wolff azt mondja, már hiába is kérnék az eset felülvizsgálatát, hiszen semmi előnyük nem származna belőle.

„Semmi hasznunk nincs abból, ha Daniel büntetést kap a következő versenyre. A versenyen segített volna, de abban a pillanatban a vonatunk az állomáson maradt… Az incidens megtörtént, és talán szerezhettünk volna pár ponttal többet, de nekünk nem ez a célunk, mi elöl akarunk harcolni.”

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke egyébként osztja a stewardok véleményét, szerinte nem ért büntetést az eset.

„A mi álláspontunk szerint versenybaleset volt” – mondta, majd rámutatott arra, Ricciardo megcsinálta a kanyar csúcspontját, és nem vette szélesen a kanyart, és csúszott bele Bottasba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!