A Mercedest meglepte, hogy Bottasék balesetét nem is vizsgálták - F1VILÁG.HU

A Mercedest meglepte, hogy Bottasék balesetét nem is vizsgálták

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, meglepődött azon, hogy a Mexikói Nagydíj versenybírói még csak nem is vizsgálták Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas rajt utáni ütközését.
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO - NOVEMBER 07: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B, leads Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12, as Valtteri Bottas, Mercedes W12, spins on the opening lap during the Mexican GP at Autodromo Hermanos Rodriguez on Sunday November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)

Ricciardo a mexikói verseny első kanyarjában, rögtön a rajt után ütközött neki Bottas autójának, minek következtében mindketten a mezőny végére csúsztak.

A versenybírók azonban még csak nem is vizsgálták az ügyet, a versenyirányítás hamar úgy döntött, hogy „nincs szükség vizsgálatra”.

„Azt gondolom, a stewardoknak meg kellett volna nézniük” – mondta Toto Wolff. „Utólag nézve meglepő, hogy nem kerestek valamilyen büntetést.”

Bottas a verseny nagy részét aztán Ricciardo mögött töltötte, és végül csak a 15. helyen fejezte be a futamot, így nem is tudott pontot szerezni.

Wolff azt mondja, már hiába is kérnék az eset felülvizsgálatát, hiszen semmi előnyük nem származna belőle.

„Semmi hasznunk nincs abból, ha Daniel büntetést kap a következő versenyre. A versenyen segített volna, de abban a pillanatban a vonatunk az állomáson maradt… Az incidens megtörtént, és talán szerezhettünk volna pár ponttal többet, de nekünk nem ez a célunk, mi elöl akarunk harcolni.”

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke egyébként osztja a stewardok véleményét, szerinte nem ért büntetést az eset.

„A mi álláspontunk szerint versenybaleset volt” – mondta, majd rámutatott arra, Ricciardo megcsinálta a kanyar csúcspontját, és nem vette szélesen a kanyart, és csúszott bele Bottasba.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!