A Mercedestől féltette Verstappent a Red Bull - F1VILÁG.HU

A Mercedestől féltette Verstappent a Red Bull

HIRDETÉS
Lewis Hamilton és a Ferrari flörtje miatt kötött már most 2023 végéig szóló szerződést Max Verstappennel a Red Bull Forma-1-es csapata.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 30: Pole position qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is congratulated by third placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 30, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22BHGCD9S1W11 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok kedden jelentették be, 3 évvel meghosszabbították Verstappen kontraktusát, aki így 2023 végéig az osztrák istálló erősíti majd.

Pedig sokáig úgy tűnt, Verstappen lehet a 2021-es pilótapiac kulcsfigurája, szolgálataira ugyanis a Mercedes, de akár a Ferrari is igényt tarthatott volna.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko elismerte, ez volt a fő oka annak, hogy már most meg akartak állapodni a hollanddal, Lewis Hamilton ugyanis tavaly többször is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal. Ha pedig az angol a szezon végén otthagyja a Mercedest a Ferrari kedvéért, a német istálló kivetette volna a hálóját Verstappenre.

„Számunkra ez egy nagyon fontos lépés volt. Most pedig már nyugodtan tekinthetünk a jövőbe” – mondta az Auto Motor und Sport című német lapnak Marko.

„Hogy őszinte legyek, nehezen tudtuk megítélni, hogy mi is áll a Ferrariról és Hamiltonról szóló történet mögött. Ugyanakkor világos, hogy a Mercedesnek reagálnia kell, ha Hamilton 2021-ben a Ferrarihoz megy. És akkor Max lett volna az első számú célpont.”

A jövő másik potenciális bajnoka, Charles Leclerc szintén hosszú távú szerződést írt alá nemrég: a monacói 2024 végéig marad a Ferrarinál. Azt egyelőre nem tudni, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel marad-e a csapatnál jövőre, ha azonban a távozás mellett dönt, Lewis Hamilton veheti át a helyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!