Friss hírek

A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent

Mongólia ENSZ-nagykövete, Lundeg Purevsuren hivatalos levelet intézett a Red Bullnak Max Verstappen portugáliai rádióüzenete kapcsán, és azt szeretné, ha az FIA fellépne a fiatal pilóta ellen – hiába kért elnézést a holland versenyző nyers szóhasználata miatt.

Verstappen a Portugál Nagydíj második szabadedzésén összeütközött Lance Stroll-lal, majd indulattól vezérelve a csapatrádión kezdte el szidalmazni a kanadai versenyzőt.

„Vak ez a kib*szott srác? Mi a f*sz baja van? Jézusom! Micsoda retardált. Megsérült az autóm… Micsoda mongol… Esküszöm…” – mondta a pillanat hevében Verstappen.

A Red Bull versenyzője pénteken, Imolában elismerte, „nem megfelelő” szóhasználattal élt, és „nem akart senkit megbántani”, a mongol kormány mégis levelet írt Dietrich Mateschitznek, a Red Bull tulajdonosának, valamint Tobias Moersnak, a Red Bull F1-es csapatát szponzoráló Aston Martin vezérigazgatójának.

Ebben a levélben Lundeg Purevsuren, Mongólia ENSZ-nagykövete sajnálatát fejezte ki, hozzátéve, azt reméli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellép majd Verstappen ellen „rasszista és etikátlan” megnyilvánulása miatt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a BBC-nek nemrég azt mondta, „nem helyesli” Verstappen szóhasználatát, és elbeszélgetett a fiatal pilótával.

„Max nem akart megsérteni senkit. A pillanat hevében mondta ezeket, érzelmektől fűtve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!