Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 10: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive before final practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 10, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent

A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent

Mongólia ENSZ-nagykövete, Lundeg Purevsuren hivatalos levelet intézett a Red Bullnak Max Verstappen portugáliai rádióüzenete kapcsán, és azt szeretné, ha az FIA fellépne a fiatal pilóta ellen – hiába kért elnézést a holland versenyző nyers szóhasználata miatt.

Verstappen a Portugál Nagydíj második szabadedzésén összeütközött Lance Stroll-lal, majd indulattól vezérelve a csapatrádión kezdte el szidalmazni a kanadai versenyzőt.

„Vak ez a kib*szott srác? Mi a f*sz baja van? Jézusom! Micsoda retardált. Megsérült az autóm… Micsoda mongol… Esküszöm…” – mondta a pillanat hevében Verstappen.

A Red Bull versenyzője pénteken, Imolában elismerte, „nem megfelelő” szóhasználattal élt, és „nem akart senkit megbántani”, a mongol kormány mégis levelet írt Dietrich Mateschitznek, a Red Bull tulajdonosának, valamint Tobias Moersnak, a Red Bull F1-es csapatát szponzoráló Aston Martin vezérigazgatójának.

Ebben a levélben Lundeg Purevsuren, Mongólia ENSZ-nagykövete sajnálatát fejezte ki, hozzátéve, azt reméli, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellép majd Verstappen ellen „rasszista és etikátlan” megnyilvánulása miatt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a BBC-nek nemrég azt mondta, „nem helyesli” Verstappen szóhasználatát, és elbeszélgetett a fiatal pilótával.

„Max nem akart megsérteni senkit. A pillanat hevében mondta ezeket, érzelmektől fűtve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!