A motorbeállítások okozhatták Perez küszködését Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

A motorbeállítások okozhatták Perez küszködését Melbourne-ben

Elárult néhány részletet Sergio Perez „horribilis szombatjáról” a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

A mexikói versenyző csak az utolsó, 20. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat, miután már első gyorskörében kicsúszott a pályáról az időmérőn. Perez vesszőfutása viszont már a harmadik szabadedzésen elkezdődött, amikor egész egyszerűen nem boldogult versenyautójával, és több alkalommal is elhagyta a pályát.

Perez a csapatrádión folyamatosan autójára panaszkodott, időmérős kicsúszását követően pedig azt mondta, muszáj lesz megoldaniuk a technikai gondot a versenyre. Most Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is nyilatkozott Perez teljesítménye kapcsán: a brit szakember azt mondta, pilótájának „horribilis szombatja” volt.

 

„Horribilis napja volt ma. Az autó elkésett a mérlegelésről, nem voltak komolyabb problémák, a terve pedig végig az volt, hogy más programot fut, mint Max, tehát nem teljesít hosszú etapot, hanem csak két rövidebbet” – magyarázta a szakember. „És nem tudta összekapni magát a harmadik edzés után, és aztán az időmérős körében, ami semmiről nem döntött volna, sajnos elfékezte magát, és kicsúszott.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko még az utolsó szabadedzés után azt mondta a Servus TV-nek, Perez a motorfékkel bajlódott Melbourne-ben, Horner pedig az időmérőt követően arról beszélt továbbra is vizsgálják a problémát, ám „valami a motoron belül lehet”.

„Ellenőrzünk minden adatot, hogy lássuk, van-e valami a motormenedzsmenten belül, ami hozzájárulhatott ehhez” – fogalmazott a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A motorbeállítások okozhatták Perez küszködését Melbourne-ben
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!