A műszaki gondok megoldásán dolgozik a Mercedes

A közelmúltbéli megbízhatósági problémák megoldása jelenti a legfőbb prioritást a Mercedes Forma-1-es csapata számára, nem pedig a magyarországi versenyen felmerült csapatutasítási mizéria.


A közelmúltbéli megbízhatósági problémák megoldása jelenti a legfőbb prioritást a Mercedes Forma-1-es csapata számára, nem pedig a magyarországi versenyen felmerült csapatutasítási mizéria.

Lewis Hamilton sem Németországban, sem Magyarországon nem tudott jól szerepelni az időmérő edzésen: Hockenheimben fékhiba, a Hungaroringen pedig az üzemanyagellátó-rendszer meghibásodása fosztotta meg a jó eredménytől.

Emiatt a brit pilóta számára mindkét futamon a károk minimalizálása szerepelt terítéken, ami valamelyest sikerült is, hiszen mindkétszer harmadikként ért célba – a Hungaroringen például a pole-ból rajtoló csapattárs, Nico Rosberg előtt.

Hamilton és Rosberg továbbra is kiélezett csatát vív a bajnoki elsőségért, a feszültség pedig egyre csak fokozódik, főleg azok után, hogy a 2008-as év világbajnoka Magyarországon a csapatutasításra fittyet hányva nem engedte el maga mellett a más taktikával versenyző németet.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke azonban elárulta, nem ez, hanem a megbízhatósági problémák megoldása jelenti a prioritást az istálló számára.

„A megbízhatóság miatt aggódunk leginkább. Szóval gőzerővel kell dolgoznunk ezen, meg kell értenünk, miért is történtek ezek a műszaki hibák” – mondta a szakember.

„Megpróbáljuk orvosolni a problémákat, ilyenkor pedig egy csapat általában hátul kullog, nem igazán tud felzárkózni. Le kell higgadnunk, mindent megfelelően ki kell elemeznünk, és a nyári szünet után megerősödve kell visszatérnünk.”

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda a versenyt követően úgy nyilatkozott, Hamilton jól tette, hogy nem hallgatott csapatára, és maga Wolff is elismerte, kezelhették volna másképp is a helyzetet a verseny során.

Lauda mindemellett elmondta, egyáltalán nincs szó arról, hogy a Mercedes Rosberget favorizálná.

„Utálok erről diskurálni. Mindkét versenyzőnek ugyanolyan autója van kezdettől fogva, minden teljesen egyforma” – mondta az osztrák.

„Sajnos Lewis autójában halt meg a motor. Ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténniük. De meg fogjuk oldani. Azt akarjuk, hogy mindkettejüknek ugyanolyan eszközeik álljanak rendelkezésükre, és úgy versenyezzenek egymás ellen, ahogy akarnak.”

A Mercedes versenyzőinek műszaki problémái 2014-ben:

Lewis Hamilton
Ausztrália: a motor megáll az első edzésen, a gyújtógyertya szigetelésének hibája miatt kénytelen feladni a futamot
Kína: a FRIC-rendszer problémái miatt nem tud sokat körözni az első edzésen
Kanada: az ERS-K meghibásodása és fékhiba miatt feladja a futamot
Anglia: az MGU-K meghibásodása miatt nem tud eleget körözni a második edzésen
Németország: az időmérő első szakaszában tönkremegy a jobb első féktárcsa
Magyarország: az időmérő első szakaszában üzemanyag-szivárgás miatt kigyullad az autója

Nico Rosberg
Kína: telemetriával kapcsolatos problémák a versenyen, másodikként ér célba
Spanyolország: az ERS meghibásodása miatt nem tud eleget körözni az első edzésen
Kanada: meghibásodik autójában az ERS-K, másodikként ér célba
Ausztria: ERS-problémák miatt nem tud eleget körözni az első edzésen
Anglia: váltóhiba miatt feladja a futamot

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS