A nagy előny ellenére van miért aggódni a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

A nagy előny ellenére van miért aggódni a Red Bullnál

Úgy a konstruktőri, mint az egyéni bajnokságban hatalmas előnnyel rendelkezik a Red Bull, az istállót irányító Christian Horner azonban óvatosságra int az idei bajnoki esélyekkel kapcsolatban.

Az energiaital-gyárosok számára döcögősen indult az idény, az évadnyitó Bahreini Nagydíjon ugyanis mindkét versenyautójuk kiesett, azóta azonban pazar teljesítményt nyújtanak, ennek köszönhetően pedig Max Verstappen előnye 80 pontra nőtt az egyéni összetettben Charles Leclerc előtt. A Red Bull eközben 93 pontos előnyt élvez a konstruktőrök versenyében a Ferrarival szemben, Christian Horner csapatfőnök azonban figyelmeztet, nagyon sok van még hátra, így korai volna ünnepelni.

„Nagyon egészséges az előnyünk, de rettentően sokat kell még versenyeznünk” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „A dolgok rosszra fordulhatnak. Volt némi technikai gondunk Magyarországon is a kuplunggal – ez könnyen kieséssel járhatott volna, de szerencsére nem így lett.”

„12 kilométernyire voltunk [egy műszaki hibától Verstappen erőforrásával az időmérőn]. 12 kilométerrel később épp a rajtrácsra tartott volna. Szóval vannak még területek, melyeken fejlődhetünk.”

A Red Bull-főnök arról is beszélt, nemcsak a Ferrarira, hanem a Mercedesre is oda kell figyelniük a hátralévő versenyeken, a német csapat ugyanis a gyenge szezonkezdet után szépen lassan összekapta magát.

„A Ferrarinak nagyon gyors autója van, a Mercedes pedig… látható, hogy zárkóznak fel hozzánk, szóval talán nincs is szükség arra a technikai direktívára Spában!” – mondta mosolyogva Horner, majd hozzátette, a Belgiumban bevezetésre kerülő szabályváltozások nem lesznek hatással a Red Bullra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!