A nagy lemaradással negyedik Perez elismeri, nem volt jó napja - F1VILÁG.HU

A nagy lemaradással negyedik Perez elismeri, nem volt jó napja

Sergio Perez szuzukai formáját nem is annyira az időmérőn elért negyedik helyezése, hanem az előtte végző hármashoz képesti lemaradása mutatja be. A mexikói nem elégedett magával, a futamon azonban még lát esélyt.

Noha többször is előfordult már idén, hogy Perez fél másodperc körüli hátrányban zárt egy kvalifikációt Max Verstappenhez képest, a mexikói négytizedes lemaradásával most a Japán Nagydíj szombatján látványosan kilógott az élmezőnyből, hiszen csapattársa és a két Ferrari egyaránt jelentős különbséggel győzték le őt, egymástól pedig csupán néhány század választja el őket.

A szingapúri győztes azonban már előre tekint: „Nem volt jó napom az időmérőn, de holnap még minden lehetségest megpróbálunk. Nem igazán változtat az életemen, hogy harmadik vagy negyedik helyről rajtolok, a legfontosabb úgyis az, hogy erős autónk van a versenyre, amivel képesek vagyunk előrehaladni a mezőnyben” – értékelte a napját a Perez. „Viszont keményen kell majd nyomnom, hogy harcban maradjak az élmezőnyben. Hiszek benne, hogy erős lehetek a versenyen, amit így már nagyon várok.”

 

Christian Horner szerint pilótája vasárnap még komoly tényező lehet, hiszen esős időben, de akár szárazon is erős gumikopás mellett kifizetődhet az abroncsokhoz kíméletes vezetési stílusa, a négyszeres futamgyőztes viszont azért nem szaladna ennyire előre a jóslatokkal.

„Az időjárást szerintem még korai előrejelezni, hiszen nagyon gyorsan változhatnak errefelé a dolgok: az eső a verseny bármelyik pontján eleredhet, de lehet, hogy még a verseny előtt fog. A stratégia kulcsfontosságú lesz, és ehhez jó lenne a rajtnál elkapni az egyik Ferrarit. A nagy sebesség miatt a gumikopás is fontos szerepet játszik majd abban, hogy kinek lesz a legjobb a tempója” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A nagy lemaradással negyedik Perez elismeri, nem volt jó napja
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!