A NASCAR sztár tesztlehetőséget kap a Toyotától - F1VILÁG.HU

A NASCAR sztár tesztlehetőséget kap a Toyotától

HIRDETÉS

A Toyotánál nincs lehetetlen: Kyle Busch ősszel Toyota Camryját ideiglenesen elcserélheti egy F1-es betontorpedóra, mivel az ifjú komolyan érdeklődik a Forma-1 iránt.

A Toyotánál nincs lehetetlen: Kyle Busch ősszel Toyota Camryját ideiglenesen elcserélheti egy F1-es betontorpedóra, mivel az ifjú komolyan érdeklődik a Forma-1 iránt.

A NASCAR fenegyereke Kyle Busch még ebben az évben tesztlehetőséget kap a Forma-1-es Toyota csapatától. Helyszínnek valószínűleg Motegi versenypályája lesz kijelölve, amikor a 23 éves versenyző egy NASCAR bemutató miatt amúgy is Ázsiában tartózkodik majd.

“Épp dolgozunk egy tesztprogramon, melyet november végére, vagy december elején kívánunk megvalósítani” – erősítette meg a híresztelést a Sprint Kupa jelenlegi listavezetője, aki ebben a mezőnyben 820 lóerős Toyota Camryjával eddig 3 győzelmet söpört be.

Egy komolyabb Forma-1-es küldetést egyelőre azonban kizárt Kyle Busch.

“Visszavonulásom a NASCAR-ból kb. 30 éves koromra tervezem, utána jöhet a Forma-1” – viccelődött a NASCAR jelenlegi koronázatlan rosszfiúja. “Megnézzük, hogy az első tesztemen miképp alakulnak majd a dolgok, hogy a kanyarbéli terhelések és erős fékezések után a nyakam egyáltalán visszaáll-e a helyére. Ha mindez menni fog, és jól fogom bírni, lehet, hogy komolyabban is elgondolkodom a dolgon.”

Mellesleg a Joe Gibs csapat versenyzője a maga közvetlen stílusában azért némi fenntartással kezeli a Forma-1-et mint sportágat.

“Maguk a versenyek nem a legnagyszerűbbek. Általában egymás mögött köröznek csak, és a kocsik aerodinamikája dönt el mindent.”

Úgy gondolja, hogy a Toyota sincs azon a szinten, mint a Ferrari, a McLaren vagy pár éve a Renault. Ugyanakkor nem gondolja, hogy az eredményesség csak 1-1 versenyző érdeme lenne, akiket csak beültetnek, és egyből karikacsapás szerűen menne minden. Ez szerinte igenis konstrukciófüggő kérdés.

Bernie Ecclestone évek óta szeretne eredményes és ismert amerikai versenyzőt “importálni” a királykategóriába a tengerentúli szériákból. Kyle Busch mindenképp egy olyan jenki lenne, akiért az amerikaiak ismét rajongani kezdenének a Forma-1-ért, mivel az ifjonc egyike a NASCAR nagy jövő előtt álló tehetségeinek.

Az utolsó NASCAR versenyző, aki Forma-1-es autót vezetett, az 2003-ban Jeff Gordon volt, aki az akkor még a Williams-BMW istállónál versenyző Juan Pablo Montoyával cseréltek autót, és tettek meg pár kört Indianapolisban. Azóta már a kolumbiai pilóta is a NASCAR mezőnyét erősíti.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!