Friss hírek

A nehéz kezdés után Hamilton tudja, hátrányban van

Nem alakult könnyen a Forma-1-es Holland Nagydíj pénteki nyitónapja a címvédő Lewis Hamilton számára. A mezőny sok időt veszített a nyitóedzésen, a brit pilótát pedig délután műszaki probléma hátráltatta.

Az első gyakorláson Sebastian Vettel műszaki hibája miatt 37 percig nem körözhetett a mezőny Zandvoortban, Hamiltonnak ráadásul a délutánja sem ment könnyen, hiszen egy technikai probléma miatt mindössze néhány körig jutott.

Emiatt pedig hátrányban van a riválisokkal szemben, a Mercedes versenyzője viszont abban bízik, szombaton be tudja pótolni a lemaradást.

„Délelőtt mindössze 20 percet tudtunk körözni a piros zászló miatt” – mondta a címvédő. „Szóval természetesen hátrányban vagyunk a történtek miatt. De úgy tűnt, Valtterinek jó edzése volt, szóval remélhetőleg szombaton be tudjuk pótolni azt, amit ma elveszítettünk.”

„Az első edzésen nem tűnt olyan rossznak a dolog. Elvégeztem néhány változtatást a második edzés előtt, és 1 körig jutottam vele. Nagyon-nagyon nehéz megmondani, hogy jók voltak-e ezek, vagy nem. De ahogy mondtam, Valtteri rengeteget körözött, sok adatot elemezhetünk ki a hosszú etapokról.”

Hamilton hozzátette, ő és Bottas a legtöbbször hasonló beállításokat használnak, ezért nagyon reméli, hogy holnap fel tud majd zárkózni.

A Mercedes versenyzője egyébként nagyon élvezi a holland versenypályát.

„A pálya egyébként lenyűgöző, tényleg fantasztikus” – folytatta a brit pilóta. „Visszahozta azokat az emlékezet, amikor először pályára gurultam itt. Nem igazán emlékeztem. Azt tudtam, hogy nagyszerű volt, amikor a Forma-3-ban versenyeztem, de Forma-1-es autóval őrületes!”

„Az a sebesség, amivel átmegyünk a 7-es kanyaron… Ilyen egy igazi versenypálya! Érdekes lesz. Kétlem, hogy olyan sokat lehet majd előzni itt, mert nagy a leszorítóerő és szupergyorsak a kanyarok, szóval nem lesz könnyű követni egymást. Reméljük, hogy jó stratégiánk lesz vasárnapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!