A Német Nagydíj is veszélybe került a Forma-1-ben

Mindkét német versenypályánál rezeg a léc: Hockenheim 2010-től már nem tud garanciát vállalni a rendezvény lebonyolítására.

Mindkét német versenypályánál rezeg a léc: Hockenheim 2010-től már nem tud garanciát vállalni a rendezvény lebonyolítására.

2007 óta váltja egymást a két német tradicionális pálya, Hockenheim és Nürnburgring. Mindkét helyszín évente milliós veszteségeket könyvelhet el, mivel Bernie Ecclestone egyre több pénzt követel a nagydíj rendezésének jogaiért, körülbelül 16-20 millió Euró között mozog ez az ár jelenleg.

Egyértelmű, hogy a Schumacher utáni korszakban, promóterek hiányában már nem engedhet meg magának ilyen nagy összeget egyik pálya sem, ezért most megoldásra várnak mindkét városban.

Különösen Hockenheimben erősödtek fel azon hangok, melyek szerint a Forma-1 rendezését inkább hanyagolni kellene: “A Forma-1-es futam megrendezése a jelenlegi feltételek mellett gazdaságilag már nem tartható 2010-től” – jelentette ki Dieter Gummer főpolgármester szeptemberben.

Ezen kijelentés mára konkretizálódott Karl-Josef Schmidt, a Hockenheim-Ring GmbH igazgatója részéről is, aki a Sport1.de-nek adott interjújában a következőket mondta: “Ha továbbra is magunkra maradunk, akkor valószínűleg kiszállunk. Ha ezentúl is a társaságunknak, illetve Hockenheim városának kell viselnie a költségeket, nem lesz más választásunk.”

Amire leginkább szüksége volna a német pályáknak, az a több néző. Tavaly 30.000 néző és eladott jegy hiányzott ahhoz Nürnburgringen, hogy nullszaldós legyen az esemény. Ott szerencsére még nem írták le annyira a Forma-1-et, mint Hockenheimben, ráadásul épül egy egész éves szórakoztató élménycentrum is a pályán, ami egy 215 millió eurós beruházás, és a tervek szerint a 2009-es verseny előtt lesz kész.

Természetesen Nürnburgban is számolják a veszteségeket, és már 2006 óta kritizálja a tartományi vezetés a nagy hiányt.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS