A német szövetség elhagyja az FIA Munkacsoportot - F1VILÁG.HU

A német szövetség elhagyja az FIA Munkacsoportot

HIRDETÉS

A Német Automobil Szövetség (ADAC) elsőként reagált a nagyobb szövetségek közül Max Mosley győzelmére, és kijelentette, egészen addig nem hajlandó belefolyni az FIA tevékenységébe, míg Mosley az elnöki pozícióban marad.

A Német Automobil Szövetség (ADAC) elsőként reagált a nagyobb szövetségek közül Max Mosley győzelmére, és kijelentette, egészen addig nem hajlandó belefolyni az FIA tevékenységébe, míg Mosley az elnöki pozícióban marad.

Az ADAC is azok között volt, akik Mosley lemondását követelték, miután nyilvánosságra kerültek azok a felvételek, melyeken az elnök öt prostituált társaságában náci elemeket is tartalmazó szexorgián vesz részt.

Európa legnagyobb autóklubja kedd délután bejelentette, teljes mértékben elhatárolódik az FIA-tól, és semmilyen közös döntésben nem vesz részt a jövőben, legalábbis addig nem, míg Molsey a szövetség elnöke.

“Az ADAC sajnálattal vette tudomásul az FIA közgyűlésének döntését, miszerint bizalmat kapott Max Mosley, mint az irányító testület elnöke” – állt a német autóklub hivatalos közleményében.

“Európa legnagyobb motorklubja éppen ezért azonnali hatállyal elhatárolódik az FIA-tól, és a jövőben nem vesz részt az FIA Munkacsoport ülésein.”

“Ahogy nyilvánosságra került a botrányfelvétel, az ADAC azonnal lemondásra szólította fel Mosley-t egy személyes levélben, hogy ne sérüljön az FIA és a sport jó hírneve. Mindezt más nagyobb motorsport szövetségekkel karöltve tette meg.”

A német szövetség után a holland autóklub elnöke, Guido Van Woerkom is megszólalt, aki szintén nemtetszésének adott hangot, bár bevallotta, egy cseppet sem lepte meg a bizalmi szavazás végkimenetele.

“Nem lepett meg a döntés, de nem örülök” – mondta. “Én ellene szavaztam. 34 másik nagyobb klubbal együtt arra szólítottam fel Mosley-t, hogy mondjon le 2008 novemberében, de végül ezt nem tette.”

Van Woerkom úgy gondolja, hogy az elnök a kisebb kluboknak köszönheti sikerét, mert a nagyok biztosan ellene szavaztak a mai ülésen Párizsban.

“Régóta ismerem Max-ot. Mindig maga mellé állítja az embereket, és az érveivel mindenkit megpróbál meggyőzni, többnyire sikerrel. Rengeteg kapcsolata van a kisebb klubokkal, és szerintem a mai szavazást is a kisebbek döntötték el” – folytatta az NWB elnöke, aki szerint több nagyobb klub is követni fogja az ADAC példáját, és teljesen kivonja magát az FIA-ból.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!