A nyár előtti fejlesztésektől vár fordulatot a McLaren F1-es csapata - F1VILÁG.HU

A nyár előtti fejlesztésektől vár fordulatot a McLaren F1-es csapata

Jelentős újításokat tervez felvonultatni a következő versenyeken a McLaren Forma-1-es csapata, a brit istálló célja pedig az, hogy rendszeresen a pontszerző pozíciókért tudjon harcolni.

A brit istálló a vártnál jóval gyengébb formában kezdte a 2023-as szezont, mint szerette volna: a bajnokság eddigi öt versenyhétvégéjén mindössze 14 pontot szereztek pilótái. A McLarennél már a szezon előtt tudták, nem lesz ütőképes autójuk a világbajnokság kezdeti szakaszában, az MCL36-oson azonban folyamatosan igyekeznek javítani: Bakuban egy vadonatúj padlólemez került fel az autóra, Andrea Stella csapatfőnök pedig elárulta, a következő nagydíjakon is rengeteg újítást visznek majd pályára.

„Egyértelműen lesznek újítások a nyári szünet előtt, és ezeket a fejlesztéseket felosztjuk majd Kanada és Nagy-Britannia között” – idézi a szakember szavait a RacingNews365.com című internetes lap.

 

„Ausztriát kikerüljük majd, mivel az egy sprinthétvége lesz, és a csomagunk méretét tekintve nem vinnénk el oda. Bakuban megtettük, mivel csak a padlólemezről volt szó, de itt több új tervezésről lesz szó.”

Stella azt mondja, a jövő hétvégi, imolai fordulóra viszont korlátozottak a lehetőségeik.

„Ha a beállításokkal vannak problémáik, akkor arra lehet reagálni az Imoláig rendelkezésre álló időben. Jelenleg viszont sokkal inkább az autónk specifikációjával és a csomaggal van gondunk” – magyarázta. „Tervezni kell, építeni, gyártani, és így tovább. Szóval az, ami most Imolában történik, olyasvalami lesz, amiről egy hónapja döntöttünk.”

„Lesz egy kevés fejlesztésünk Imolában, de ezek kicsik azokhoz a lépésekhez képest, amiket meg kell tennünk ahhoz, hogy rendszeresen a pontszerzők között legyünk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A nyár előtti fejlesztésektől vár fordulatot a McLaren F1-es csapata
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!