A pályahatárokról is egyeztetnek az F1-es csapatfőnökök - F1VILÁG.HU

A pályahatárokról is egyeztetnek az F1-es csapatfőnökök

A pályahatárokról egyeztetnek szombaton a Forma-1-es csapatfőnökök azt követően, hogy a 2021-es szezon első versenyhétvégéin számos vitás eset született.

A múlt hétvégi Portugál Nagydíjon Max Verstappen a pole pozíciót, majd a versenyen a bónuszpontot érő leggyorsabb kört veszítette el amiatt, hogy az egyik kanyarban túl szélesen fordult.

Habár az energiaital-gyárosok nem vitatják azt, hogy a holland versenyző szabálytalankodott, Chirstian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy gondolja, mindenképpen beszélni kell a pályahatárokkal kapcsolatos regulákról, azok ugyanis számos vitás helyzetet teremtettek már idén.

„Azt gondolom, a lényeg mi részünkről az, hogy átléptük a pályahatárokat. Szóval nyilván voltak köridők [Portugáliában], illetve egy előzés [Bahreinben], amit elvettek tőlünk” – ismerte el Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva pénteken.

„De azt gondolom, következetességre van szükség pályáról pályára, kanyarról kanyarra. Ha a csapatok nehezen tudnak kiigazodni rajtuk, akkor fogalmam sincs, a rajongóknak hogyan lehet megmagyarázni őket.”

„Szóval szerintünk legyen az, hogy meghatározunk egy fehér vonalat, mint minden sportban – ahelyett, hogy azt mondjuk, ’ez rendben van ebben a kanyarban, abban viszont már nem’. Borzasztóan zavaró ez, és szerintem beszélni fogunk erről a csapatfőnökökkel szombaton.”

Horner azt mondja, a versenyzőknek is nagyon nehéz felmérni azt, hogy mennyire tudják átlépni a kerékvetőket, hiszen nehezen látnak ki a pilótafülkéből.

„Amikor ilyen keményen nyomják, nagyon nehéz felmérni, hol is van az a fehér vonal. Max abszolút a határon volt, és mi épp ezt akarjuk. És nagyon kevésen múlt. Lecsúszott róla, de ez van. Szerintem sokat lehet tanulni belőle, nemcsak nekünk, csapatként, hanem a pályáknak és az FIA-nak is.”

A Forma-1-es csapatfőnökök szombaton ülnek majd össze Stefano Domenicalival, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatójával, és a pályahatárokról is egyeztetnek majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!