A pályán is eldobhatják a sisakfóliáikat a pilóták

Az FIA úgy döntött, egyelőre mégsem vezetik be azt a szabályt, mely alapján a versenyzők a nagydíj alatt nem dobhatják el a letépet sisakfóliájukat.


Az FIA úgy döntött, egyelőre mégsem vezetik be azt a szabályt, mely alapján a versenyzők a nagydíj alatt nem dobhatják el a letépet sisakfóliájukat.

A Monacói Nagydíjon lépett volna életbe az új szabály, azonban a pilóták tiltakozását követően az FIA úgy döntött, egyelőre nem vezetik be azt.

Jenson Button például – habár részben megérti a törekvéseket, mivel csapattársának, Fernando Alonsónak már okozott problémát egy, az autójába ragadt sisakfólia – egyenesen „buta” terveknek nevezte ezeket.

Monacóban tovább folytatódtak a megbeszélések a témával kapcsolatban, ami Daniil Kvyat szerint „óvodai beszélgetés” volt. A fő témát az jelentette, hogy a pilóták hol dobhatják el a sisakfóliákat – a tervek szerint valahol az autó belsejében kellett volna elhelyezniük őket.

A pilóták azonban meggyőzték Charlie Whitingot, az FIA versenyigazgatóját hogy ez sokkal veszélyesebb lenne a szűk monacói utcákon, mintha az aszfaltra dobnák ki a fóliákat.

„A pilótákkal történt megbeszélést követően úgy határoztam, hogy nagyobb veszélynek lennének kitéve úgy, ha megpróbálnák a sisakfóliákat a cockpitben elhelyezni, mintha a pályára dobnák el őket” – nyilatkozta Whiting. „Ezt szem előtt tartva úgy éreztem, hogy a józan észre kell hallgatnunk, és megkértem őket, hogy minimális számú sisakfóliát használjanak el, szem előtt tartva természetesen, hogy ez sok mindentől függhet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS