Friss hírek

A pénzbírság nem lesz kihatással a McLaren teljesítményére

A McLaren vezetője, Ron Dennis elárulta, hogy nem lesz kihatással jövő évi teljesítményükre a rekordösszegű 100 millió dolláros büntetés, melyet a kémügy kapcsán szabott ki rájuk a Motorsport Világtanács.

A McLaren vezetője, Ron Dennis elárulta, hogy nem lesz kihatással jövő évi teljesítményükre a rekordösszegű 100 millió dolláros büntetés, melyet a kémügy kapcsán szabott ki rájuk a Motorsport Világtanács.

A Nemzetközi Automobil Szövetség minden idők legnagyobb pénzbüntetése mellett kizárta a konstruktőrök versenyéből a McLarent, és elvette a csapat eddig megszerzett össze világbajnoki pontját. A wokingi alakulat egyelőre még nem döntött arról, fellebbez-e az ügyben.

Azonban a csapatvezető Ron Dennis, aki a hétvégén utalt arra, hogy a sport érdekében nagy valószínűséggel beletörődnek az ítéletbe, a Belga Nagydíj helyszínén elmondta, jövőre is versenyképesek lesznek.

Hirdetés
 

“Másfajta bevételekből szerezzük meg ezt a pénzt. Nem a versenyprogramunktól fogjuk megvonni a pénzt, máshonnan csippentünk le” – mondta a szakember. “Azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy győzelmeket arassunk, és ettől függetlenül továbbra is elkötelezettek vagyunk a sport iránt.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley úgy gondolja, hogy a rekordösszegű pénzbüntetés nem sodorja nehéz helyzetbe a McLarent, ugyanis a mezőny egyik legjobb anyagi helyzetében lévő alakulata könnyedén áthidalja majd az esetlegesen felmerülő, ideiglenes anyagi nehézségeket.

“A 100 millió dollár nem kis összeg, de alapos okunk volt arra, hogy így döntsünk, mert ez talán elrettenthet másokat attól, hogy így cselekedjenek. Úgy gondolom, hogy a büntetés összege arányban van a csapat anyagi helyzetével” – mondta az elnök hivatalos közleményében.

Más csapatvezetők azonban elmondták, hogy egy esetleges 100 millió dolláros büntetés, akár a csőd szélére is sodorhatná őket.

“Számomra nagyon egyszerű: csődbe mennék” – mondta a Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger.

“Természetesen ez egy felfoghatatlanul nagy összeg” – folytatta a Red Bull sportigazgatója, Christian Horner. “Azonban biztos vagyok benne, hogy az FIA az ítélet meghozatala előtt körültekintően megvizsgálta a csapat anyagi helyzetét. Viszont, ami minket illet, mi biztosan nem tudnánk kifizetni ezt az összeget. Egyszerűen ennyi nullát bele sem tudunk írni a csekk könyvünkbe, így számunkra itt jött volna el a vég.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!