A pilóták szerint igazságtalan, hogy Verstappen megúszott egy büntetést - F1VILÁG.HU

A pilóták szerint igazságtalan, hogy Verstappen megúszott egy büntetést

A Szingapúri Nagydíj időmérő edzése után Max Verstappent több kihágás miatt is vizsgálták, és a Red Bull pilótája megrovással megúszott egy olyan esetet, amiért mások hátrasorolást kaptak.

Japánban több pilóta is nemtetszését fejezte ki, miután a Szingapúri Nagydíjat követően egy steward elismerte: hiba volt nem megbüntetni Max Verstappent. A Red Bull pilótáját az időmérő edzést követően három különböző eset miatt vizsgáltak, amelyek közül egy garantált hátrasorolásnak tűnt. Verstappen az egyik féktávon ugyanis feltartotta a gyors körön lévő Yuki Tsunodát, amit a felügyelők régóta szigorúan büntetnek. Verstappen végül csak megrovásban részesült, amely a döntésben szerepet vállaló egyik steward utólag úgy fogalmazott, hibát követtek el. A pilóták szövetségének elnökeként George Russell a meglepettségének adott hangot.

„Kétségkívül furcsa volt azt látni, hogy Max megrovásokkal megúszta a múlt hétvégét. Mi nyilván mindig következetességet várunk el. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem minden esetben könnyű, de a múlt heti egyértelmű helyzet volt, szóval furcsa, hogy nem kapott büntetést.”

Russell csapattársa, Lewis Hamilton sem volt elégedett a helyzet végkimenetelével.

„Évek óta változatlan a szabály. El kell gondolkodnunk a mesterséges intelligencia alkalmazásán, hogy jó döntések születhessenek. Kíváncsi lennék, az MI képes-e jobb munkát végezni” – vetett fel egy érdekes ötletet a hétszeres világbajnok.

A feltartásért idén már büntetett Carlos Sainz örülne annak, ha a stewardok tanulnának a hibájukból.

„Szégyen, hogy az egyetlen ember, aki megússza a büntetést pont az, aki lényegében minden egyes versenyt megnyer, miközben mindenki más büntetést kap. Furcsa egy dolog. Remélhetőleg tanulnak belőle” – magyarázta a Szingapúri Nagydíj nyertese.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!