A pilóták tartanak a mexikói rajongóktól, az FIA vizsgálatot indított - F1VILÁG.HU

A pilóták tartanak a mexikói rajongóktól, az FIA vizsgálatot indított

Túl sokan vannak és a privát szférára sincsenek nagy tekintettel a Mexikói Nagydíj paddockjába beengedett szurkolók, így az FIA a pilóták biztonságára való tekintettel vizsgálatot indított.

Sorra dönti a népszerűségi rekordokat a Forma-1, ami a pályára kilátogató nézők számában is megnyilvánul. A múlt hétvégi Amerikai Nagydíj több, mint négyszázezer látogatóval büszkélkedett, és várhatóan hasonló adatokról számolhat majd be a Mexikói Nagydíj is, ami különösen a helyi sztár, Sergio Perez miatt igazán felkapott rendezvény.

A Forma-1 pilótái és csapattagjai azonban most a népszerűség árnyoldalát ismerhetik meg, ugyanis több forrás is arról számolt be, hogy a Mexikóban paddockba látogató rajongók egyrészt nyomasztóan sokan vannak, másrészt a privát szférára sincsenek minden esetben tekintettel. Egy felvétel tanúsága szerint Carlos Sainzot tegnap futás közben legalább egy tucatnyi ember „üldözött”, Pierre Gasly pedig azt vette észre, hogy a paddockba sétálva valaki kihúzta a hátizsákja egyik zsebét.

„Néhányan nem tisztelik a privát szférát. Egyesek az időmérő edzésen jöttek be a garázsba fotót kérni. Nyilván időt szakítunk rájuk, amikor csak tehetjük, de odakint annyira hektikus a helyzet, hogy ezen a hétvégén nem mertem kimenni a motorhome-ból” – magyarázta Gasly, akinek táskájához a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon szintén hozzányúlt valaki.

Gasly nézőpontját osztja Land Norris is, aki szerint a pilóták találkozni akarnak a szurkolókkal, nem menekülni előlük, de a jelenlegi helyzet ezt nem támogatja. „Könnyebb lenne hátul távoznunk, miközben mások utat törnek nekünk, de mi nem ezt akarjuk” – fogalmazott.

A mexikói szurkolókat a helyi hős, Sergio Perez vette védelmébe, aki szerint senkinek sem kellene tartania a rajongóktól.

„A mexikóiak nagyon intenzív emberek, de egyben nagyszerűek is. Sosem ártanának senkinek. Nagyszerű ez az egész, nem sok helyen lehet ilyet látni” – fogalmazott.

Helyi források szerint az FIA vizsgálatot indított az ügyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!