A pilótáknak sem tetszenek az új szabályok - F1VILÁG.HU

A pilótáknak sem tetszenek az új szabályok

HIRDETÉS

A pilóták egyező állásponton vannak a Forma-1-es Csapatok Szövetségével (FOTA), és támogatásukról biztosították a csapatvezetőket, miután vasárnap délelőtt egy huszonöt perces megbeszélésen vettek részt Isztambulban.

A pilóták egyező állásponton vannak a Forma-1-es Csapatok Szövetségével (FOTA), és támogatásukról biztosították a csapatvezetőket, miután vasárnap délelőtt egy huszonöt perces megbeszélésen vettek részt Isztambulban.

A FOTA azért hívta meg a pilótákat mai ülésére, mert többen is aggodalmuknak adtak hangot bizonytalan jövőjük miatt, ugyanis továbbra sincs egyezség a csapatok és az irányító testület között a jövő évi szabályok ügyében, így fennáll a lehetősége annak, hogy a gyártók az év végén kivonulnak a sportból.

Azonban a Toyota motorhome-jában megrendezett, mindössze 25 perces megbeszélésen, a pilóták támogatásukról biztosították a FOTA tagjait, miután felvilágosítást kaptak a jelenlegi helyzetről.

“Azért hívtak össze minket, hogy informáljanak a jelenlegi helyzetről” – mondta Jarno Trulli a megbeszélés után. “Az összes pilóta ugyanazt érzi: követni szeretné a FOTA-t, és elismeri azt a munkát, amit a jövőbeli szabályokkal és a Forma-1 működésével kapcsolatban végez.”

A Toyota versenyzője azt is elmondta, hogy kollégái osztják a csapatok véleményét, miszerint az FIA által javasolt szabályok nem tesznek jól a sportnak.

“(Max) Mosley-nak meg kell értenie, hogy vannak bizonyos dolgok, amik nem történhetnek meg” – folytatta Trulli. “A 2010-re tervezett szabályok egyáltalán nem jók, mert a Forma-1-nek a világ elsőszámú sportjának kell maradnia, csúcstechnológiával, és a gyártókkal.”

“Egyszerűen nem hozhatsz be olyan csapatokat, amelyeknek talán soha nem volt fogalma arról, hogy mi fán terem a versenyzés ezekkel az autókkal, és egy ilyen magas szintű bajnokságban.”

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt egy rivális széria megalakulására, az olasz pilóta a következőket mondta: “Jelenleg várnunk kell, és majd meglátjuk, mert a FOTA először is megoldásra törekszik a szövetséggel. Azonban mi versenyzők, szerintem nagyon jól tudjuk, hogy melyik a helyes oldal.”

“Tudom, hogy a következő héten valami megmozdul, muszáj lesz neki. Máskülönben elkerülhetetlen lesz a szakítás.”

Az FIA június 12-én hozza nyilvánosságra a már letisztított, végleges nevezési listát, amiből az is kiderül, hogy melyik 13 csapat sorakozhat majd fel a rajtrácsra 2010-ben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!