A Pirelli a tesztbotrány ellenére is maradna az F1-ben - F1VILÁG.HU

A Pirelli a tesztbotrány ellenére is maradna az F1-ben

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery szerint semmi kétség afelől, hogy az olasz beszállító jövőre is a Forma-1-ben marad, miután igencsak nagy port kavart titkos gumitesztje a Mercedesszel.


A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery szerint semmi kétség afelől, hogy az olasz beszállító jövőre is a Forma-1-ben marad, miután igencsak nagy port kavart titkos gumitesztje a Mercedesszel.

A Pirelli megrovást kapott, amiért menne volt abban, hogy a Mercedes szabályt szegjen azzal, hogy idei autójával tesztelt a beszállítónak. Az olaszok ugyan polgári pert terveznek az FIA ellen, Hembery elmondta, hogy a vezetőség továbbra is úgy gondolja, maradniuk kell a királykategóriában.

„Számos belső megbeszélésünk volt, és döntöttünk, hogy folytatni akarjuk” – mondta a szakember még a Nemzetközi Bíróság meghallgatásán múlt héten. „Szerencsére a vezetőséget sikerült meggyőznünk arról, hogy maradjunk.”

„Számos nagyon jó ötletünk van, hogy miként menjünk tovább. Azt gondolom, hogy már nem kell sok idő ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, és mindenkivel sikerüljön megegyeznünk. Ha pedig mindenki elégedett, akkor mi más kell?”

Hembery azt is elmondta, hogy a Pirelli nem kíván fellebbezni a bíróság ítélete ellen, azonban jelezte, hogy a cég jogászai nem vetették még el azt, hogy polgári peres eljárást indítsanak az FIA ellen.

„Azt mondtuk, hogy elégedettek vagyunk azzal, hogy olyan döntés született, mely kimondja, hogy nem szándékos csalás történt, és azt gondolom, hogy helyes dolog volt háromfelé osztani a perköltséget” – magyarázta.

„Fenntartjuk a jogot arra, hogy polgári perre menjünk, ezt még fontolgatjuk, de ez nem az én kezemben, sokkal inkább a jogászaink kezében van. Mi inkább azt preferáljuk, hogy a világbajnokságra koncentráljunk, hiszen azért vagyunk itt a sportban.”

Hembery egyébként nem jelent meg az FIA pénteki sajtótájékoztatóján, azonban elmondta, hogy ez nem azért volt, mert a Pirelli jogi lépéseket kíván kezdeményezni a szövetség ellen, sokkal inkább azért, mert úgy gondolja, már eddig is túl sokat beszéltek a gumikról az idei szezonban.

„Úgy érezzük, hogy ideje túllépni ezen a dolgon. Az FIA-nak is ideje lenne felfogni, hogy már túl sokat beszéltünk a gumikról. Idén már három sajtótájékoztatóra hívtak meg minket, szerintem más dolgokról is beszélni kellene” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!