Friss hírek

A Pirelli aggódik az eső miatt Interlagosban

A Pirelli figyelmeztette a Forma-1-es csapatokat, hogy legyenek óvatosak, mert az új aszfalt igencsak csúszós lehet az esőben Interlagosban.


A Pirelli figyelmeztette a Forma-1-es csapatokat, hogy legyenek óvatosak, mert az új aszfalt igencsak csúszós lehet az esőben Interlagosban.

A pénteki edzésnapot követően látható volt, hogy az újraaszfaltozott szakaszok rengeteg olajat engednek ki magukból, ami miatt a versenyzőknek nagyon óvatosnak kell lenniük, ha megérkezik a várt eső.

„Az esőben veszélyes lehet a vezetés az aszfaltból kijövő olaj miatt, mert nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy tudjuk, nem egy jó kombináció a víz és az olaj” – mondta a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery.

„Szóval ha esni fog, akkor óvatosnak kell lenni. Az ideális ív más az esőben, mint a szárazon, így a pilóták olyan íveket használhatnak, amit a mai nap folyamán nem használtak. Az aszfalt pedig engedi ki magából az olajat, így mindenkit óvatosságra kell intenünk, ha megjönne az eső.”

Bár sokan panaszkodtak a szemcsésedés miatt pénteken, Hembery úgy gondolja, hogy a hűvösebb időben, illetve a jobban felgumizott pályán nem lesznek ilyen jellegű gondjaik a hétvége hátralévő részében.

„Mikor változtattunk a tervünkön és a keményet közepesre, a közepest pedig lágy gumira cseréltük a hétvégére, jeleztük, hogy lehet majd szemcsésedés a melegben, de tíz éve nem volt még ennyire meleg Interlagosban a versenyen, szóval hűvösebb időben nem lesz ilyen gond, azt hiszem” – magyarázta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek