A Pirelli agresszívebb stratégiára vált 2012-ben - F1VILÁG.HU

A Pirelli agresszívebb stratégiára vált 2012-ben

HIRDETÉS

A Pirelli készen áll agresszívebb stratégiára váltani, és „izgalmasabb” keverékekkel kívánja kiszolgálni a csapatokat 2012-ben, hogy ezzel is fokozza az izgalmakat a Forma-1-ben.


A Pirelli készen áll agresszívebb stratégiára váltani, és „izgalmasabb” keverékekkel kívánja kiszolgálni a csapatokat 2012-ben, hogy ezzel is fokozza az izgalmakat a Forma-1-ben.

A csapatok az Abu Dhabi Nagydíj pénteki edzésein kipróbálhattak egy kísérleti lágy keveréket, amely közepes keverékként mutatkozhat majd be a jövő évben.

A tervek szerint a két hét múlva megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíj pénteki edzésein egy új, a jelenlegi közepes keveréknél gyorsabb kemény keverékű abroncsot is kipróbálhatnak a versenyzők, ami azt bizonyítja, hogy a Pirelli készen áll változtatni gumipalettáján az izgalmak megtartása és fokozása érdekében.

Az olasz beszállító terve az, hogy csökkentse a különbséget keverékei között, mellyel még több stratégiai opció kínálkozhatna a csapatok előtt egy-egy megmérettetésen.

„Úgy gondolom, hogy a következő szezonban már nem a lágy gumiké lesz a főszerep” – mondta a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery. „Lecsökkentjük a különbséget a keverékek között, és olyan versenyek is lesznek, ahol a kemény és a közepes gumikat biztosítjuk majd a csapatok rendelkezésére. Az adatok komoly előrelépést mutatnak.”

„Át kell dolgoznunk a palettánkat. A jelenleg 1.2 másodperces különbséget 8 tizedre szeretnénk csökkenteni az egyes keverékek között.”

Hembery azt is megerősítette, hogy terveik között szerepel több szett gumit biztosítani a csapatoknak a pénteki edzéseken, ami biztosítaná, hogy még több akció lenne a szabadedzéseken.

„Tervben van az is, hogy a csapatok annyi gumit használhassanak pénteken, amennyit csak szeretnének, ami különösen azok számára lenne nagyon jó, akik általában már az időmérő első szakaszában kiesnek és soha nem használják el az összes abroncsukat” – mondta.

„Folynak erről megbeszélések, majd meglátjuk, hogy zöld utat kap-e. Mi csak annyit akarunk, hogy a csapatoknak lehetőségük legyen elhasználni az összes gumit, amit kapnak. Ez senkinek nem jelent extra költséget, és ha ezzel nem kreálunk sportszakmai hátrányt, meggyőződésem, hogy ez egy mindenki számára jó megoldás.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!