A Pirelli bosszús a lefújt austini teszt miatt - F1VILÁG.HU

A Pirelli bosszús a lefújt austini teszt miatt

A Pirelli csalódottságának adott hangot, amiért a McLarennel tervezett austini tesztprogramját le kellett fújnia, mert nem kapott arra engedélyt a szövetségtől.


A Pirelli csalódottságának adott hangot, amiért a McLarennel tervezett austini tesztprogramját le kellett fújnia, mert nem kapott arra engedélyt a szövetségtől.

A Forma-1 egyedüli gumiszállítója mielőbb véglegesíteni szeretné jövő évi abroncsait, azonban most egy semleges helyszínt kell találnia a tesztre, ugyanis egyesek úgy gondolták, hogy a McLaren előnybe került volna azzal, ha az Amerikai Nagydíjnak helyet adó Austinban teszteli az új gumikat.

„Természetesen nem ideális a helyzet” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója. „Érthető, hogy egyes csapatoknak nem tetszett a dolog, és ez is a folyamat része, mert meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a teszt után nem kuszáljuk össze a szálakat.”

„Ezért is kell engedélyt kérni és az indokokat prezentálni. Szóval most el kell fogadnunk az FIA döntését és egy másik megoldást kell találnunk arra, hogy mielőbb véglegesíteni tudjuk az abroncsokat.”

Hembery azt is elmondta, hogy a turbómotorok nagyobb nyomatéka komoly erőpróba lesz a hátsó abroncsoknak, éppen ezért is csalódott amiatt, hogy cége nem kap meg minden támogatást ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljön 2014-re.

„Nem egyszerű a helyzet, hiszen számunkra a legkomolyabb változás a nyomaték, a kerekek kipörgése és a leszorítóerő hiánya lesz” – folytatta.

„Ezeket pedig nagyon nehéz előre megjósolni, sőt nem hiszem, hogy van olyan csapat, aki pontosan tudná, mire is számítsunk. Ha megnézzük a csapatoktól kapott adatokat, nagy a szórás, szóval talán ismételten fel kell mérnünk a terepet, és arra kell kérni mindenkit, hogy frissítse az adatokat.”

„Azonban nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen nem kapjuk meg az összes helyes adatot, mert mindenki paranoiás a Forma-1-ben. Ez pedig komoly problémákhoz vezethet jövőre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!