A Pirelli döntött: Nem limitálják a körök számát a defektek ellenére - F1VILÁG.HU

A Pirelli döntött: Nem limitálják a körök számát a defektek ellenére

HIRDETÉS
Nem fogják korlátozni az egy szett abronccsal megtehető körök számát a hétvégi 70. évforduló Nagydíjon, azonban a Pirelli részletes tájékoztatást adott az F1-es csapatoknak a gumik élettartamával kapcsolatban.
Lewis Hamilton puncture Mercedes Safety Car Medical Car

Az elmúlt versenyhétvégén Silverstone-ban a futam végén hárman is defektet kaptak az abroncsok elhasználódottsága miatt, és mivel a mezőny hétvégén újra ezen a pályán versenyez, ismét gondban lehetnek a pilóták – a Pirelli ráadásul a lágyabb keverékeket hozta most magával. 

Habár felmerült, hogy az egy szett abronccsal teljesített etapok köreinek számát limitálja a PIrelli a 70. évforduló Nagydíjának versenyén, a gyártó végül úgy döntött, erre nincs szükség.

„Az ok, amiért úgy döntöttünk, nem vezetünk be korlátozást a csapatok számára, az az, hogy minden autó és minden versenyző más és más” – nyilatkozta a Pirelli motorsport-főnöke, Mario Isola. „És az egyik fontos dolog a Forma-1-ben a show szempontjából, hogy a csapatoknak lehetősége van különböző stratégiákkal tervezni.”

„Ha korlátozásokat kellene meghatároznunk a megtehető körök számát illetően minden keveréknél, akkor az azt jelentené, hogy minden csapatot ugyanazon stratégia felé terenénk. Ez nem célja a show-nak.”

A Pirelli úgy látja, legalább két kiállással kell számolni a csapatoknak a hétvégén, és ugyan a három kerékcsere sem kizárt, ez nem lesz optimális megoldás az istállók számára. 

„Amit tettünk, hogy világos információkat adtunk a csapatoknak, hogy tisztában legyenek azzal, amit találtunk, a vizsgálataink eredményeivel, így hasznos információt kapnak ahhoz, hogy tervezni tudjanak a hétvégére. De nem limitáljuk a megtehető körök számát” – mondta Isola. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!