A Pirelli elégedett első tesztprogramjával

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery elégedettségének adott hangot, miután a múlt héten sikeresen teljesítették első hivatalos forma-1-es tesztjüket, melynek az olaszországi Mugello adott otthont.


A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery elégedettségének adott hangot, miután a múlt héten sikeresen teljesítették első hivatalos forma-1-es tesztjüket, melynek az olaszországi Mugello adott otthont.

Az olasz gyártó, amely a következő három évben egyedüliként fogja ellátni termékeivel a teljes mezőnyt a Forma-1-ben, az elmúlt héten kedden és szerdán pályára vitte új PZero forma-1-es abroncsait egy tavalyi Toyotával, melyet Nick Heidfeld kormányzott.

A kétnapos tesztprogram ideális időjárási körülmények között zajlott le, és a Pirelli vezetése elégedettségének adott hangot a látottak után, jóllehet mindenki tisztában van azzal, hogy a következő hónapokban még nagyon sok dolguk lesz az új gumikkal.

„Ez volt az első lépése a visszatérésünknek a Forma-1-be, és nagyon elégedettek vagyunk az abroncsaink teljesítményével, illetve a megszerzett adatokkal” – mondta Hembery.

„Az első és a hátsó gumik profiljának illetve konstrukciójának véglegesítésére fókuszáltunk, ami egy olyan folyamat, melyet a következő néhány teszten folytatni fogunk. Mugello egy igen durva felületű pálya, hosszú és közepes sebességű kanyarokkal, visszafordítókkal, valamint gyors irányváltoztatásokkal, így egy kiváló helyszín volt első tesztünkhöz.”

„Jó úton haladunk, és rengeteg adattal a birtokunkban hagyhattuk el az első tesztet, pontosan úgy, ahogyan akartuk.”

Hembery elismerően beszélt Heidfeldről is, aki sokat segített a mérnököknek pontos és precíz visszajelzéseivel, tovább köszönetet mondott a Toyotának, hogy rendelkezésükre bocsátották tavalyi versenygépüket, mellyel biztosítani tudták, hogy egyik jelenlegi csapat se kerüljön előnybe a másikkal szemben.

„Rengeteg ember kitartó munkájának köszönhető, hogy ilyen rövid idő alatt itt lehessünk, és mindenki nagyon keményen dolgozott” – folytatta. „A Toyota csapat is profin dolgozott, és egy kiváló, megbízható autót biztosított számunkra.”

„Továbbá annak is nagyon örülünk, hogy megkezdhettük a közös munkát Heidfelddel, aki rengeteg hasznos visszajelzést és tanácsot adott nekünk az elmúlt napokban.”

A Pirelli a hírek szerint még ebben a hónapban tovább folytatja abroncsai tesztelését, az olaszországi Monzában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!