A Pirelli és a Hankook közül választ a Forma-1 - F1VILÁG.HU

A Pirelli és a Hankook közül választ a Forma-1

HIRDETÉS
Fotó: Hankook

Sajtójelentések szerint a Pirellié mellett a Hankook pályázatát fogadta el nemrég a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2020 utáni időszakra kiírt tenderben – a Forma-1 tulajdonosa jelenleg is tárgyal a két gyártóval.

A Pirelli 2011 óta szállít abroncsokat a száguldó cirkusz csapatainak, az olasz gyártó pedig szívesen folytatná az F1-ben.

A sportot irányító testület által a következő időszakra kiírt tenderre augusztus végéig lehetett beadni a pályázatokat, a RaceFans című internetes lap szerint pedig az FIA a Pirelli és a Hankook által beadott dokumentumokat fogadta el.

A következő szakaszban a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media a kereskedelmi feltételekről egyeztet a két gyártóval.

„Megerősíthetem, hogy a kereskedelmi feltételekről egyeztetünk a két leendő gyártóval” – fogalmazott a Forma-1 szóvivője.

A Hankook korábban soha nem volt érintett az F1-ben, ám jó ideje kizárólagos beszállítója a német túraautó-bajnokságnak (DTM), illetve a Forma-3-as Európa-bajnokságnak.

A Forma-1 vezetői az FIA-val közösen választják majd ki a két gyártó közül azt, amely 2020 és 2023 között kizárólagos gumiszállítója lesz a mezőnynek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!