A Pirelli gumik nem segítenek a Mercedesen - F1VILÁG.HU

A Pirelli gumik nem segítenek a Mercedesen

HIRDETÉS

Nico Rosberg attól tart, hogy az új Pirelli gumik nem oldják meg csapata problémáit, miután volt alkalma kipróbálni a jövő évi abroncsokat a pénteki teszten Abu Dhabiban.


Nico Rosberg attól tart, hogy az új Pirelli gumik nem oldják meg csapata problémáit, miután volt alkalma kipróbálni a jövő évi abroncsokat a pénteki teszten Abu Dhabiban.

A Mercedes GP vezetése már az év elején jelezte, hogy komoly problémáik vannak az első gumik gyenge tapadása miatt, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Michael Schumacher képtelen volt harcba szállni ellenfeleivel, és még a dobogóra sem állhatott fel visszatérő évében.

Arra a kérdésre, hogy milyennek tartja a Pirelli termékeit, összehasonlítva a Bridgestone abroncsaival, a német versenyző a következőket mondta a helyszínen tartózkodó újságíróknak: „Azt hiszem, hogy rosszabbak.”

„Szóval ez nem egy jó dolog számomra. Természetesen megbirkózom majd vele. Az elmúlt években is alkalmazkodni tudtam, így meg fogom oldani. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyjából hasonló a helyzet az első gumik terén, mint a Bridgestone-nal, vagy rosszabb.”

Ami a köridőket illeti – ahogy arra számítani is lehetett – az olasz gyártó termékei körönként két másodperccel lassabbak, mint a Bridgestone abroncsai, bár a helyzet javulni fog e téren.

„Az összbenyomás az, hogy lassabbak, jelentősen lassabbak” – folytatta Rosberg. „Továbbá nem egyszerű megtalálni a megfelelő beállításokat.”

“Ha az átfogó képet nézzük, akkor azt mondatjuk, hogy nagyon hasonlóak a Bridgestone termékeihez, de ha a finomhangolást nézzük, hogy miként tudjuk kihozni belőlük a maximumot, még van mit javulni.”

„Jelenleg csak kis dolgokat csináltunk, amit a pályán lehetséges, azonban vannak nagyobb volumenű dolgok, amikre nagyon oda kell majd figyelnünk a versenygép fejlesztésekor. Ez egyértelműen egy olyan terület lesz, ami fontos lesz számunkra a sikeresség szempontjából a következő idényben.”

Bár a gumikopás mértékére is panaszkodott, Rosberg hozzátette, hogy a Pirelli termékei azért nem ennyire rosszak, sőt a gumiszállító-váltás akár jót is tehet majd a sportágnak.

Hirdetés

„Ha ez az, amit akarnak, és ez mindenkinek azonos, akkor rendben van” – magyarázta. „Az ilyen abroncsok még több érdekességet hoznak a versenyzésbe. Szóval ez nem feltétlenül rossz dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!