A Pirelli is kész beszállni a Forma-1-be

Bár korábban cáfolta, hogy érdekelné a visszatérés lehetősége, a Pirelli most mégis jelezte, hogy készen áll ellátni abroncsaival a mezőnyt a következő idénytől, ugyanis felkeltették a figyelmét az új feltételek.Bár korábban cáfolta, hogy érdekelné a visszatérés lehetősége, a Pirelli készen áll ellátni abroncsaival a mezőnyt a következő idénytől, értesült a külföldi média.

Az FIA továbbra is keresi az év végén távozó Bridgestone utódját, és jelentkezőből sincs hiány, ugyanis a Michelin és a Cooper Avon is jelezte már, hogy komolyan fontolgatja visszatérését a Forma-1-be.

Az olasz sajtó azonban úgy tudja, hogy a Pirellit is érdekli a Forma-1, jóllehet az olasz cég vezetése hónapokkal ezelőtt még határozottan cáfolta, hogy visszatérne a királykategóriába.

Azóta viszont változott a helyzet, ugyanis felmerült a 18 colos abroncsok bevezetésének lehetősége, és az, hogy a csapatok is beszállnának a költségekbe, ami állítólag felkeltette az olasz cég érdeklődését, amely legutóbb 1991-ben volt jelen a Forma-1-ben.

„Még semmi nincs eldöntve, de úgy érezzük, hogy a 18 colos gumik visszatérésének lehetőségével, illetve azzal, hogy a kereskedelmi feltételek is változhatnak az előző évek gyakorlatához képest, ismét érdemes komolyan odafigyelni az F1-re” – mondta a Pirelli Motorsport elnöke, Paul Hembrey az Autosportnak.

Bár korábban felreppent a hír, miszerint az FIA változtat a szabályokon, és ismét engedélyezi a több beszállítós rendszert, mellyel visszatérne a gumiháború a Forma-1-be, a hírek szerint ez nem fog megvalósulni, és csak egy nyertese lesz a tendernek.

A Pirellit azonban még ez sem riasztja vissza, jóllehet korábban el sem tudta volna képzelni, hogy vetélytárs nélkül, egyedüliként szállítson abroncsokat a Forma-1-be.

„Egyelőre nem zárjuk ki a gumiháború lehetőségét, de nem gondolom, hogy most bárki is óriási pénzeket akarna költeni a gumik fejlesztésére, hogy gyorsabb legyen” – folytatta a szakember, aki ugyan optimista, de véleménye szerint nagyon nehéz lenne összehozni egy szerződést 2011-re.

„Ahhoz, hogy ott legyünk a jövő évben, sok mindennek össze kellene jönnie, de soha ne mondd, hogy soha.”

“Amennyiben a kereskedelmi feltételek a helyükön vannak, és azt gondoljuk, hogy ez a helyes irány, illetve erre áldását adja a vezetőség, valamint az FIA, akkor majd meglátjuk, hol állunk.”

A forma-1-es csapatvezetők bíznak abban, hogy az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon már választ kaphatnak arra, hogy melyik cég szállítja a gumikat a 2011-es idényben, ugyanis már el kell kezdeniük tervezni jövő évi autóikat, és ahhoz mindenképpen ismerniük kell az új gumik specifikációját.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS