Friss hírek

A Pirelli kommunikálni akar a versenyzőkkel

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery úgy véli, hogy a jövőben szorosabb kapcsolatot kell kialakítaniuk a versenyzőkkel, hogy az információhiány miatt ne legyenek esetleges félreértések.


A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery úgy véli, hogy a jövőben szorosabb kapcsolatot kell kialakítaniuk a versenyzőkkel, hogy az információhiány miatt ne legyenek esetleges félreértések.

A Belga Nagydíj péntek estéjén a versenyzők biztosítékot kértek az olasz beszállítótól, hogy nem lesz gond abroncsaik biztonságával a hétvége hátralévő részében, miután Sebastian Vettel és Fernando Alonso is defektet kapott a délutáni szabadedzésen.

Az azonnali vizsgálatok után kiderült, hogy a két defektet egy, a Kimi Räikkönen autójáról leszakadt fémtörmelék okozta, és a hétvége hátralévő részében sem volt semmiféle probléma a gumikkal.

Hembery azonban úgy gondolja, hogy ha jobb lenne a kommunikáció köztük és a versenyzők között, akkor a jövőben elkerülhetőek lennének az ilyen és ehhez hasonló esetek, és nem kellene azon agyalniuk, hogy vajon bojkottálják-e a versenyzők az adott versenyt a biztonság miatt.

„Meg kell értened, hogy ők ülnek az autóban, és lehetnek félelmeik, amiket meg kell hallgatnod” – mondta a szakember.

„Azonban egyértelmű számomra, hogy többet kell foglalkoznunk velük, több párbeszéd kell, hogy megértsék, mi is folyik körülöttük, mert nagyon úgy tűnik, van egy információs szakadék a kommunikációs folyamatban, különösen mikor a részletekről van szó.”

Hembery azt is elmondta, hogy az új gumispecifikáció, melyet a múlt hónapban megrendezett Magyar Nagydíjon mutatott be a gyártó, sikeresen teljesített a hűvösebb körülmények között, ráadásul egy olyan pályán, ami komoly terhelést jelent az abroncsoknak.

„Természetesen mindig hibamentes versenyre vágysz, de ez nem lehet mindig így” – folytatta. „Nagy a harc, komoly a kihívás mindenki előtt, de azt gondolom, hogy a hétvégi verseny bizonyította, hogy jól döntöttünk Silverstone után, mikor megléptük a változtatást.”

„Fontos volt, hogy jól menjünk ezen a versenyen. Most abban bízom, hogy a többi is ilyen lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!