A Pirelli konzervatívan készül a jövő évre - F1VILÁG.HU

A Pirelli konzervatívan készül a jövő évre

HIRDETÉS

A Pirelli vélhetően csak kisebb módosításokat fog eszközölni jövő évi abroncsain, azonban néhány hét még kell ahhoz, hogy pontosítsa terveit, és eldöntse, milyen úton megy tovább fejlesztéseivel.


A Pirelli vélhetően csak kisebb módosításokat fog eszközölni jövő évi abroncsain, azonban néhány hét még kell ahhoz, hogy pontosítsa terveit, és eldöntse, milyen úton megy tovább fejlesztéseivel.

Az olasz beszállító igen agresszív stratégiát választott az idei évre, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy minden eddiginél kiszámíthatatlanabb versenyek legyenek az idei évben, ami igencsak felpezsdítette az életet a Forma-1-ben.

Bár tervei szerint nem lesznek radikális változások a jövő évben, jelenleg még vizsgálja, hogy milyen úton menjen tovább a fejlesztésekkel, amiben nagy segítséget nyújt majd a hónap végén megrendezésre kerülő privát tesz, aminek Barcelona ad majd helyet.

„Egyelőre még semmi nincs eldöntve” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója. „Van néhány út, amin el tudunk indulni, megváltoztathatjuk a gumik struktúráját, de azonos keverékeket használunk. Még bizonytalanok vagyunk, majd meglátjuk, miként megy a következő teszt.”

„Barcelonában tesztelünk majd, és azt követően hozunk döntést arról, milyen irányba megyünk tovább a jövő évre. Azonban egy biztos, semmi drámai változást nem tervezünk.”

Hembery azonban hozzátette, hogy nem szeretnék, ha a csapatok túlzottan kényelmesen éreznék magunkat a gumik miatt, mindenképpen azt szeretné, ha továbbra nagyon keményen kellene dolgozniuk azon, hogy megfelelő működésre bírják azokat.

„Azt gondolom, hogy továbbra is kihívás kell, hogy legyen, mindamellett olyan gumik kellenek, amikkel a csapatok tudnak dolgozni” – folytatta. „Véleményem szerint azzal, hogy egyre jobban ismerik az idei autókat, könnyebb a dolguk, és jövőre sem lesz olyan nagy változás, mint az idei volt a tavalyihoz képest, ami mindenképpen segít majd nekik és egyszerűbbé teszi az életüket.”

A Pirelli azt már korábban jelezte, hogy a legtöbb változás az esőgumikat érinti majd 2013-ban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!