Friss hírek

A Pirelli lesz az új gumiszállító a Forma-1-ben

Bár a hivatalos bejelentésre még várni kell, boxutcai információk szerint a csapatvezetők már megegyeztek abban, hogy a következő két évben az olasz beszállító látja el őket abroncsokkal.


Bár a hivatalos bejelentésre még várni kell, boxutcai információk szerint a csapatvezetők már megegyeztek abban, hogy a következő két évben az olasz beszállító látja el őket abroncsokkal.

Azt követően, hogy a Bridgestone vezetése bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg jelenleg is érvényben lévő szerződését, és az idei év végén elhagyja a Forma-1-et, az FIA illetékesei, és a csapatok vezetői minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megtalálják a japánok utódját.

Hirdetés
 

Az elmúlt hetekben egyre intenzívebb volt a csapatvezetők közötti kommunikáció ebben a kérdésben, sőt az elmúlt futamnak helyet adó Monacóban az is kiderült, hogy már csak a Michelin és a Pirelli ajánlatát vizsgálják, a Cooper Avont teljesen elvetették.

Az Autosport azonban megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Pirelli lesz az új gumiszállító a királykategóriában, amit akár már ezen a hétvégén hivatalosan is bejelenthetnek az illetékesek, miután választ kapnak a még nyitott kérdésekre.

A hírek szerint a kereskedelmi feltételekben még nincs teljes egyetértés, azonban a felek már nagyon közel állnak a megállapodáshoz, így az FIA, illetve a FOM napokon belül jóváhagyhatja a csapatok (FOTA) döntését.

Mindez azért is nagyon fontos, mert a csapatok végre el tudják kezdeni 2011-es versenyautóik tervezését, ugyanis jelenleg arra várnak, hogy megtudják, kitől kapják az abroncsokat, ami nagyban kihat a tervezési folyamatra.

A küszöbön lévő szerződés szerint a Pirelli a következő két évadban még biztosan 13 colos abroncsokat szállítana a csapatoknak, és egyedüli beszállítóként biztosítaná, hogy 2013-ig nem lenne gumiháború.

2013-tól viszont nagy valószínűséggel jönnek a sokkal szokványosabb 18 colos kerekek, és az sem kizárt, hogy egy újabb beszállító érkezhet, mellyel 2006 után ismét visszatérhet a gumiháború a Forma-1-be.

A Pirelli legutóbb 1989 és 1991 között volt jelen a királykategóriában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!