A Pirelli örül, hogy megtalálta a defektek okát

A Pirellinél úgy gondolják, az egész Forma-1 számára fontos lépés volt, hogy Sebastian Vettel és Fernando Alonso pénteki defektjét követően rájöttek a két probléma okára.


A Pirellinél úgy gondolják, az egész Forma-1 számára fontos lépés volt, hogy Sebastian Vettel és Fernando Alonso pénteki defektjét követően rájöttek a két probléma okára.

A Brit Nagydíjon sokak számára gondot okozott a Pirelli, hiszen a versenyen többen is defektet kaptak – ezt követően Spában újra aggódni kezdtek a pilóták az abroncsok miatt, miután Vettel és Alonso gumijai is meghibásodtak a péntek délutáni szabadedzésen.

A Pirelli azonban kiderítette, egy fémdarab okozta a problémát mindkét versenyzőnél, amely Kimi Räikkönen autójáról vált le, amikor áthajtott a kerékvetőn. Így tehát teljes mértékben kizárható, hogy az abroncsok lettek volna hibásak.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery elmondta, eléggé szokatlan, hogy ilyen törmeléket találnak a pályán, azonban örül annak, hogy megtalálták a defektek okozóját, így véget vethettek a találgatásoknak – és a versenyzőknek sem kell aggódniuk.

„Ez mindenki számára jó, az F1 számára is” – nyilatkozta Hembery, miután megtalálták a „bűnös” fémdarabot. „Mi biztosak vagyunk abban, amit csinálunk.”

A szakember hozzátette, meglepődött, hogy néhányan hogyan reagáltak a meghibásodásokat követően, pedig még meg sem vizsgálták az eseteket.

„Láttunk tegnap néhány megjegyzést, amelyek őszintén szólva eléggé kiábrándítóak voltak, hiszen mindenféle elemzés és tények nélkül születtek.”

„Nagyon fontos például a Forma-1-ben is, hogy végig kell vinned a dolgokat, meg kell találni a tényeket, számokat és adatokat – különben hibázhatsz. Ezt pedig nem teheted.”

„Ez az eset szokatlan, mert normális esetben nem tudjuk megtalálni az összes adatot, vagy pedig a gumi visszaérkezik hozzánk és nem elérhető az összes információ, mert az abroncs már tönkrement.”

„Ha Alonso gumija teljesen tönkrement volna, akkor nem találtuk volna meg a két sérülési pontot, és nem tudtuk volna kapcsolatba hozni a fémdarabot és az abroncsot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!