Friss hírek

A Pirelli összedugná a fejét a Ferrarival

A Ferrarival közösen próbál válaszokat találni Sebastian Vettel vasárnapi gumiproblémájára a Pirelli.


A Ferrarival közösen próbál válaszokat találni Sebastian Vettel vasárnapi gumiproblémájára a Pirelli.

A négyszeres Forma-1-es világbajnok a Belga Nagydíj utolsó előtti körében kapott durrdefektet, az eset után pedig meglehetősen dühösen nyilatkozott – elmondása szerint ugyanis könnyen hatalmas balesetet szenvedhetett volna.

A Pirelli a futam után megvédte magát, mondván, a Ferrari túlhasználta a közepes keverékű abroncsokat a spái versenyen, noha Maurizio Arrivabene, a maranellói istálló csapatfőnöke azt mondta, semmiféle figyelmeztetést nem kaptak a gumigyártótól.

Miután Vettel teljesítménye a használt gumik ellenére nem csökkent a futam vége felé, a Ferrari szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy túl sokáig használta az abroncsokat, és semmi sem jelezte előre, hogy defekt várható.

„A csapatok a rendelkezésükre álló adatok alapján hozzák meg döntéseiket, és ebben az esetben van valami, ami nem működött megfelelően köztünk és köztük” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

„Most már könnyű mondani, de mindig jól tudtunk együtt dolgozni a Ferrarival. Szóval le fogunk ülni egy asztalhoz, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.”

A Ferrari csapatfőnöke, Arrivabene nem akart szócsatába bonyolódni a Pirellivel, azt azonban elmondta, fontos, hogy kiderüljön az igazság Vettel defektje kapcsán.

„Először is azt szeretném, ha a technikusokkal elvégeznénk néhány vizsgálatot, mert szeretnénk tisztességesek lenni, nem akarunk ellenségeskedni a Pirellivel” – mondta.

„Ami történt, megtörtént. Ha valaki támadni akar bennünket, készek vagyunk válaszolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!