Friss hírek

A Pirelli rápirított a versenyzőkre

A Forma-1-es versenyzőket felszólították, hogy fejezzék be a Pirelli nyilvános kritizálását, miután pénteken összeültek a résztvevők Bernie Ecclestone-nal és az olasz beszállítóval Monzában.


A Forma-1-es versenyzőket felszólították, hogy fejezzék be a Pirelli nyilvános kritizálását, miután pénteken összeültek a résztvevők Bernie Ecclestone-nal és az olasz beszállítóval Monzában.

A versenyzőket és csapatvezetőket azt követően hívták össze, hogy Sebastian Vettel és Nico Rosberg élesen kritizálta az olasz beszállítót a Belga Nagydíjon történt defektek miatt.

„A megbeszélés célja az volt, hogy amennyiben maradunk a Forma-1-ben, akkor egy sokkal jobb és szorosabb együttműködést alakítsunk ki a felek között a sportban” – mondta a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery.

„Azt gondoljuk, hogy egy jobb kommunikációra van szükségünk a versenyzőkkel, és az érintett felekkel. Talán nem ért mindenki egyet bizonyos dolgokkal, de egy irányba kell haladnunk, és a jövőképünknek is meg kell egyeznie.”

„A versenyzőket arra kértük, hogy panaszaikat a megfelelő fórumon tegyék közzé, és ne tegyenek felelőtlen kijelentéseket a nagyközönség előtt.”

Bár a Pirelli jelenleg harcban áll a Michelinnel a következő F1-es szerződés reményében, Hembery mégis úgy gondolja, hogy a versenyzők véleménye nem emiatt fontos, sokkal inkább az olasz cég megítélése miatt.

„Nem a vezetőség miatt fontos ez, sokkal inkább a nyilvánosság miatt” – folytatta. „Ha közéleti személyiségek mondanak rosszat egy márkáról, az nem tesz jót, éppen ezért el kell kerülni a nyilvános kritizálást a versenyzők részéről.”

Hembery azt is elmondta, hogy természetesen a Pirelli is ludas a rossz kommunikáció miatt, éppen ezért a jövőben többet szeretne beszélni a versenyzőkkel és az érintettekkel, hogy elejét vegye az ilyen és ehhez hasonló eseteknek.

Ecclestone is a Pirelli mögé állt és a következőkkel folytatta: „Mikor történik valami, akkor azt meg kell beszélni, de ha én veszek valamit, ami nem működik, akkor ahhoz fogok fordulni panasszal, akitől vásároltam, nem pedig a nyilvánossághoz megyek.”

„Azt szeretném, ha mindenki gondolkodna, és tisztában lenne a szavai erejével. Ha problémája van valakinek valamivel, akkor ahhoz kell fordulni, aki a probléma forrása. Ennyire egyszerű a dolog, és bízom abban, hogy érthető is mindenki részéről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!