A Pirelli szeretné, ha Hamiltonék is tesztelnének

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli azt reméli, a Mercedes csapata hamarosan Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is beveti a 2017-es abroncsok teszteléséhez.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli azt reméli, a Mercedes csapata hamarosan Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is beveti a 2017-es abroncsok teszteléséhez.

A német istálló versenyautóját nemrégiben Pascal Wehrlein vezette a Pirelli gumitesztjén, miközben a Red Bull korábban Sebastien Buemivel dolgozott az abroncsokon.

A Pirelli már korábban jelezte, szeretné, ha az F1-es csapatok aktuális versenyzőiket küldenék pályára, noha Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nemrég azt mondta, „jelen pillanatban nem tervezik, hogy versenyzőik részt vesznek a teszteken”.

Tronchetti Provera, a Pirelli elnöke azt mondja, a csapatok is jobban járnának, ha saját versenyzőikkel dolgoznának.

„Nekik is rossz, ha nem így tesznek” – mondta a szakember. „A Ferrari a lehető legjobb versenyzőket adta, és azt hiszem, illetve remélem, hogy a többiek is így tesznek majd.”

„A prioritás az, hogy a lehető legjobb pilótákat küldjék. Változik az autók sebessége, szóval a legjobb versenyzőknek kell tesztelniük. Ők a legérzékenyebbek a gumik változására.”

A Mercedes egyébként még 5 napot tesztelhet az új abroncsokkal, a Red Bull 6-ot, a Ferrari pedig 4-et.

Nico Rosberg korábban úgy nyilatkozott, ő csak akkor szeretne pályára gurulni a teszteken, ha már tényleg hasznos.

Tronchetti Provera ezzel kapcsolatban elmondta: „Rajtuk múlik, még nincs napirenden náluk. De remélem, hogy hamarosan így lesz, és az ő neveik is felbukkannak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS