Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

A Pirelli szerint a csapatok elfogadják az új gumikat

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Pirelli szerint a csapatok elfogadják az új gumikat

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli abban bízik, a csapatok beleegyeznek majd abba, hogy a Brit Nagydíjon élesben is bevessék az új fejlesztésű abroncsokat.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli abban bízik, a csapatok beleegyeznek majd abba, hogy a Brit Nagydíjon élesben is bevessék az új fejlesztésű abroncsokat.

Az új hátsó gumik ugyanolyan keverékekből állnak, mint az eddig használt abroncsok, szerkezetükön azonban változtatott a gumigyártó – az acélmerevítést kevlárra cserélte, hogy a továbbiakban ne ismétlődhessenek meg azok a futófelület-leválások, melyeke az elmúlt versenyeken láthattunk.

A módosított abroncsokat a csapatok Kanadában, a pénteki edzésnapon próbálhatják majd ki, minden istálló két garnitúrát kap az új gumikból.

„Ez lehetőséget biztosít majd a csapatok számára arra, hogy megértsék, van-e bármiféle változás az egyensúlyt és a beállításokat tekintve” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

„Aztán pedig elvisszük a gumikat Silverstone-ba. A visszajelzések alapján a csapatok elfogadták, hogy változtatásokat kell eszközölnünk, és ez az ő érdekük.”

„Kétségtelen, hogy néhányan nagyobb változtatásokat szeretnének, míg mások egyáltalán nem akarják, hogy módosítsunk. De meg fogják érteni, hogy meg kell oldanunk ezeket a problémákat, és úgy hisszük, hogy sikerült olyan megoldást találnunk, mely minimalizálja a gumik teljesítményének változását.”

„Jelen pillanatban úgy tűnik, sikerült egyhangú megállapodásra jutni.”

Az új hátsó gumik a várakozások szerint 5-10°C-kal alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek, mint a jelenlegi abroncsok. A Pirelli elismerte, emiatt elképzelhető, hogy élettartamuk is megnő valamivel.

„A csapatok azt kérték, hadd próbálják ki az új gumikat, mielőtt bevezetjük őket. Magabiztosak vagyunk, mert olyasmiről van szó, amit már használtunk az elmúlt két évben, és tudjuk, hogy működni fog. Mindazonáltal igazuk van, ezért Kanadában kipróbálhatják majd őket, mielőtt elvisszük őket Silverstone-ba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!