Toszkán Nagydíj

A Pirelli szerint törmelékek okozták a defektet

A Pirelli szakemberei úgy gondolják, hogy a pályán maradt törmelékek okozhatták Sebastian Vettel jobb hátsó lassú defektjét a pénteki teszten Abu Dhabiban.


A Pirelli szakemberei úgy gondolják, hogy a pályán maradt törmelékek okozhatták Sebastian Vettel jobb hátsó lassú defektjét a pénteki teszten Abu Dhabiban.

„Volt egy hirtelen deflációnk a nap végén a tizenegyes kanyarnál” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója. „A srácaink már a pályán vannak, hogy megnézzék, mi okozhatta a problémát.”

„Általában a pálya elég piszkos hat nap körözés után, és rengeteg törmelék van azon a részen a burkolaton. Felfedeztünk néhány kisebb bevágást a hátsó gumikon. Nincs semmi komoly probléma, mindössze tudni szereznénk, hogy mi okozta mindezt.”

A kisebb probléma ellenére, Hembery elégedett volt a Pirelli első hivatalos tesztprogramjával, ahol lehetősége nyílt az összes csapattal együtt dolgozni Abu Dhabiban.

„Nagyon sikeresnek értékelem a mai napot” – folytatta a szakember. „Az elmúlt hónapokban csak és kizárólag Európában teszteltünk, ahol elég hideg volt az idő, így nem volt lehetőségünk arra, hogy melegebb pályán is kipróbáljuk a gumikat.”

„Aztán 12 különböző versenyzővel és autóval dolgozhattunk együtt, ami nagyon érdekes volt, és rengeteg információval lettünk gazdagabbak. A srácok egész éjszaka keményen fognak dolgozni, hogy kielemezzék a rendelkezésükre álló adatokat és információkat.”

A Pirelli szombaton tovább folytatja a tesztelést a sivatagi pályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS