Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Pirelli szerint túl paranoiások az F1-es csapatok

A Forma-1 csapatainak végre fel kellene hagyniuk paranoiás viselkedésükkel annak érdekében, hogy a Pirelli megfelelően tudja végezni munkáját a királykategóriában – nyilatkozta Paul Hembery, az olasz gumigyártó motorsport-főnöke.


A Forma-1 csapatainak végre fel kellene hagyniuk paranoiás viselkedésükkel annak érdekében, hogy a Pirelli megfelelően tudja végezni munkáját a királykategóriában – nyilatkozta Paul Hembery, az olasz gumigyártó motorsport-főnöke.

A Pirelli továbbra is keményen dolgozik azon, hogy megfelelő tesztlehetőséget szerezzen magának az idei szezonra azt követően, hogy komoly kritika érte a vállalatot a Mercedesszel közösen lebonyolított barcelonai gumiteszt végett, valamint a sorozatos silverstone-i defektek után.

A gyártó motorsport-igazgatója, Paul Hembery elmondta, a legnagyobb problémát a csapatok üldözési mániája jelenti, azok ugyanis egész egyszerűen pokolian félnek attól, hogy riválisaik előnybe kerülnek egy-egy gumiteszt alkalmával.

„Ezen változtatni kell. Bizonyos dolgokat másképp kell csinálnunk” – magyarázta Hembery.

„A szimulátorban rengeteg dolgot el lehet végezni, ráadásul még ott sem csak egyetlen szimulátort használhatok, mert akkor azt mondják nekem, hogy előnyben részesítek egy csapatot a másikkal szemben.”

„Nagyon paranoiás mindenki, egyszerűen azért, mert óriási a versengés, de eljön a pont, amikor egész egyszerűen hagyniuk kell, hogy végezzük a munkánkat.”

„Eszünk ágában sincs segíteni egyes csapatokat, mi csak végezni akarjuk a dolgunkat.”

A szakember kifejtette, a Mercedesszel közösen lebonyolított, nagy visszhangot keltő háromnapos gumiteszt jól mutatja, a Pirellinek mekkora szüksége volna arra, hogy folyamatos tesztlehetőséget kapjon.

„Szörnyűnek hangzik, amikor ezt mondom, de az elmúlt három évben a legjobb gumiteszt, amit elvégeztünk, az a barcelonai volt a Mercedesszel… Önző módon, a mi szempontunkból egész egyszerűen az volt a legjobb gumiteszt, amit elvégeztünk. Megfelelő autónk volt megfelelő versenyzőkkel, professzionális munka folyt, és pontosan azt kaptuk, amit akartunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!