A Pirelli szívesen gyártana széles gumikat - F1VILÁG.HU

A Pirelli szívesen gyártana széles gumikat

HIRDETÉS

Sokat javíthatnának a Forma-1 megítélésén, a sportág látványossá tételén a szélesebb abroncsok – ezt nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.


Sokat javíthatnának a Forma-1 megítélésén, a sportág látványossá tételén a szélesebb abroncsok – ezt nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a Forma-1 elöljárói, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) arról egyeztetnek, miképp lehetne robosztusabbá tenni az F1-es versenygépeket, ezáltal pedig vonzóbbá tenni a sportágat.

Ötletként merültek fel a több mint 1000 lóerős motorok, a csökkentett aerodinamika, valamint a szélesebb gumik is – utóbbival kapcsolatban a Pirelli meglehetősen pozitívan nyilatkozott.

„Volt már egyeztetésünk Charlie-val [Whiting – az F1 versenyigazgatója] minderről, mi mindig is azt mondtuk, hogy nyitottak vagyunk megtenni bármit, amire a sportágnak szüksége van” – Paul Hembery, az olasz vállalat motorsport-főnöke.

„Szélesebb gumik? Ez nagyon csábító! Azt hiszem, ha megnézzük az 1970-es autókat, akkor ugyan nem gondoljuk azt, hogy olyanok, mint a dragsterek, mégis megvan az a hatás, hogy ’odanézz!’”

„Momentán a gumik több szempontból is igencsak kicsik. Szóval nyitottak vagyunk egyeztetni. Megteszünk bármit, amitől a sport olyan lesz, amilyennek lennie kell.”

Habár a Forma-1 elöljárói azt remélik, néhány drasztikusabb változtatást már 2016-ban bevezethetnek, Hembery szerint a szélesebb gumikat leghamarabb 2017-ben láthatjuk majd.

„Nagyon-nagyon nehéz lenne megvalósítani 2016-ra.”

A jelenlegi gumiabroncsok 245 mm szélesek elöl és 325 mm szélesek hátul – a Pirelinél azt mondják, a hátsó gumikat 400 mm szélesre is meg lehetne növelni.

Hirdetés

„Imádnám, ha 400 mm fölé mehetnénk – mert az jobban hangzik! Olyan, mintha azt mondanánk, 1000 LE – az is jó lenne. Szerintem a mi sportágunk épp olyan, hogy szükség van néhány nagy számra!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!