Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A Pirelli támogatja Ecclestone elsőre furcsa ötletét

Bár sokak számára agyament ötletnek tűnik, a Pirelli teljes mértékben támogatja Bernie Ecclestone javaslatát, miszerint mesterséges esővel kellene izgalmasabbá tenni a versenyeket a Forma-1-ben.


Bár sokak számára agyament ötletnek tűnik, a Pirelli teljes mértékben támogatja Bernie Ecclestone javaslatát, miszerint mesterséges esővel kellene izgalmasabbá tenni a versenyeket a Forma-1-ben.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató brit üzletember keddi nyilatkozatában vázolta fel először ötletét, miszerint úgy kellene izgalmasabbá tenni a versenyeket, hogy a pályákra telepített öntözőrendszert működésbe kellene hozni a futam egy bizonyos pontján.

Bár a rajongók többsége leidiótázta és nyugdíjba vonulását követelte, a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery szerint fontolóra kellene venni Ecclestone felvetését.

„Azt gondolom, hogy Bernie Ecclestone javaslata elég érdekes” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Rögtön azután, hogy egy sikeres (vizes pályás) tesztprogramot teljesítettünk Abu Dhabiban, találkoztam vele, és feltettem a kérdést, hogy miért nem csinálunk mesterséges vizes pályás versenyeket. A technológia nem nagy szám, szóval az ötlet nem olyan bolond, mint amilyennek talán elsőre hangzik.”

„Amit Abu Dhabiban láttam, az lenyűgöző volt, a vizes pálya nagyon látványos, és a látási viszonyokkal sem lenne probléma, mert nem lennének felhők.”

“Gumigyártói szempontból semmi nehézség nem lenne abban, hogy megfelelő gumikat tudjunk biztosítani a résztvevőknek.”

„Fantasztikus versenyeket láthattunk a múltban, mikor az időjárás extra tényezőként szerepet kapott, szóval miért ne befolyásolhatnánk mesterségesen a körülményeket?”

Bár sokak szerint ezzel túlságosan mesterségessé válnának a versenyek, Hembery úgy véli, hogy az emberek hamar megszoknál ezt az extra tényezőt, ami ráadásul nem is olyan mesterkélt.

„Egyetértenék azzal, hogy bizonyos időközönként beküldeni a biztonsági autót, hogy húzza össze a mezőnyt, ha az nagyon szétszakad, túlságosan mesterséges és felháborító lenne.”

“Azonban egy mesterséges esős verseny számos új kihívást tartogatna a pilótáknak, a taktikusoknak és a mérnököknek, egyszóval remek lenne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!