HAMIL7ON

A Pirelli több csapattal tesztelne 2017-ben

A Pirelli több csapattal tesztelne 2017-ben

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli arra számít, 2017-ben több csapat is segíti majd tesztprogramjukat.


A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli arra számít, 2017-ben több csapat is segíti majd tesztprogramjukat.

Az olasz gyártó idén a Mercedesszel, a Red Bull-lal és a Ferrarival folytatta felkészülését a következő idényre, augusztus óta 24 napot töltött a pályán olyan helyszíneken, mint Fiorano, Mugello, Barcelona, Paul Ricard és Abu Dhabi.

A teszten a Pirelli a három csapat 2015-ös, ám az új aerodinamikai szabályoknak megfelelően módosított autóival dolgozhatott – mivel ez komoly költségekkel járt, a kisebb csapatok nem tudtak részt venni a teszteken.

Az előszezoni gyakorlás jövő februárban veszi majd kezdetét, a Pirelli pedig év közben természetesen már elkezdi fejleszteni 2018-as abroncsait.

„A formátum hasonló lesz, mint idén, azzal a különbséggel, hogy nem átalakított autóink lesznek, hanem versenyautóink” – mondta Mario Isola, a Pirelli menedzsere.

„Szóval arra számítok, hogy több csapat vesz majd részt a teszteken – még nem tudjuk, mennyi, de már véglegesítjük a terveket. Minden csapatnak felajánljuk a tesztelés lehetőségét, és majd meglátjuk, ki lesz elérhető.”

„Amint lesz egy listánk, összevetjük majd a terveinket az FIA naptárjával, hogy felosszuk a teszteket.”

A Pirelli a csapatokkal és az FIA-val együttműködve határozza meg a helyszíneket és az időpontokat, ám Isola kifejtette, ha a versenyhelyszíneken dolgozhatnának a versenyhétvégék után, az praktikus lenne.

„Több helyszín is szóba került, de még egyeztetünk. Vannak referenciapályáink, mint például Barcelona, vagy Paul Ricard a vizes tesztekhez. Azt gondolom, ezeket a pályákat újra használjuk majd.”

„Talán maradunk azokon a pályákon, melyeken versenyzünk vasárnaponként – hasonló módon, mint az évközi tesztek esetében. A csapatok már a helyszínen vannak, és keddtől lehetne 2-3 napot tesztelni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!