A Pirelli továbbra is szabályváltoztatást sürget - F1VILÁG.HU

A Pirelli továbbra is szabályváltoztatást sürget

HIRDETÉS

Ismét a Forma-1 csapataihoz fordul a királykategóriába idén visszatért Pirelli, az olasz gumigyártó ugyanis azt szeretné, ha jövőre megváltoznának az abroncsok felhasználására vonatkozó szabályok.


Ismét a Forma-1 csapataihoz fordul a királykategóriába idén visszatért Pirelli, az olasz gumigyártó ugyanis azt szeretné, ha jövőre megváltoznának az abroncsok felhasználására vonatkozó szabályok.

A Pirellinél úgy vélik, nem megfelelőek a gumikkal kapcsolatos szabályozások, a csapatok ugyanis szinte minden egyes versenyhétvégén használat nélkül visszaküldenek egy-egy szett kemény keverékű abroncsot.

Miután a gumit már a versenyhétvégét megelőzően ráillesztik a felnikre, vasárnap este az eltávolítást követően azokat a Pirelli kénytelen megsemmisíteni.

A vállalat nemrégiben arra kérte a Forma-1 csapatait, gondolják át a gumik felhasználására vonatkozó regulákat, a mezőny többsége azonban úgy érzi, nem tenne jót, ha módosítanának a szabályokon.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery nemrégiben elárulta, megpróbál ismét hatni a csapatokra, mivel úgy véli, felesleges pazarlás folyik az autósportok csúcsosztályában.

„Azt várják tőlünk, hogy 2500 abroncsot utaztassunk körbe a világban, melyeket nem használnak el…” – magyarázta a szakember az Autosport kérdésére.

„Nem történt előrelépés az ügyben, így ismét megkeresem majd a csapatokat. Muszáj meglátogatnunk a csapatfőnököket és kész tényekkel kell előállnunk az idei szezonnal kapcsolatban. Talán elhasználhatnánk ezeket a gumikat pénteken, tehát a csapatoknak péntek reggel egy extra garnitúra abroncs állna rendelkezésükre.”

„Sok fejlesztési munkát végeznek pénteken, szóval talán ez lehet a módja ennek. Biztos vagyok abban, hogy a józan ész diadalmaskodik.”

A Pirelli egyébként mindent megtesz azért, hogy jövőre még izgalmasabbá tegye a Forma-1 versenyeit, így miután várhatóan Japánban eldől a világbajnoki cím sorsa, készen áll arra, hogy a hátralévő versenyeken egy rendkívül agresszív gumiválasztással szembesítse a csapatokat, hogy kiderüljön, ennek milyen hatása lesz majd a futamokra.

Hirdetés

„Nincsenek tesztek, szóval néha előállunk dolgokkal. Ez könnyebb lesz, ha már eldőlt a világbajnokság.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!