Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

A Pirelli véget vetne a gumispórolásnak

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Pirelli véget vetne a gumispórolásnak

A Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetével (FOTA) kívánja megvitatni az időmérő edzések harmadik etapjában mért kör nem futó versenyzők problémáját a királykategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli.


A Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetével (FOTA) kívánja megvitatni az időmérő edzések harmadik etapjában mért kör nem futó versenyzők problémáját a királykategória hivatalos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz gumigyártó egyáltalán nem örül annak, hogy a Q3-ban egyes versenyzők inkább nem gurulnak pályára azért, hogy minél több abroncsok spóroljanak meg a másnapi versenyre.

A probléma Japánban is felütötte a fejét – összesen négyen döntöttek úgy, hogy a legjobb tízbe kerülvén mért kör nélkül zárják a kvalifikációt, így aztán friss abroncsokkal vágjanak neki a futamnak.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery éppen ezért azt tervezi, a hétvégi Koreai Nagydíj helyszínén összeül a FOTA képviselőivel, hogy megoldást találjanak a problémára.

„Valaminek történnie kell. Le fogok ülni Oliverrel [Weingarten, a FOTA főtitkára] és a Sport Munkacsoporttal Korában, és lesz egy formális összejövetelünk Indiában is az egész dologról. Elő kell állni néhány javaslattal. Van néhány ötletünk, és muszáj közös megoldást találni.”

A Pirelli egyébként már előállt egy javaslattal a gumik felhasználásával kapcsolatban, azt azonban a Forma-1 csapatai elutasították. Egy új elképzelés szerint a megoldás az lehet, hogy azok az autók, melyek nem teljesítettek mért időt a Q3-ban, a Q2-ben használt abroncsokkal lesznek kénytelenek nekivágni a versenynek.

„Azonnal meg lehet oldani az egészet a szabályok megváltoztatásával anélkül, hogy nőnek a költségek és a többi. Szóval teszünk néhány javaslatot” – fogalmazott Hembery.

„Valójában nincsenek nagy gondok az időmérővel. A három szakaszos rendszer nagyon is jó: csupán a gumikkal való spórolás nonszensz. Azért nonszensz, mert ha [Sebastian] Vettel és a legjobb hat képes versenyeket nyerni úgy, hogy mindhárom etapban részt vesz, akkor mindenki képes erre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A Pirelli véget vetne a gumispórolásnak
Az imolai F1-es időmérő végeredménye
Albon: Tegyenek kavicságyat a kanyarokba, és minden meg lesz oldva!
Ricciardo: Már elnézést kértem Verstappentől
A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent
Gasly: Életem legjobb időmérője volt!