A Pirelli vizsgálja, mi okozta Verstappen defektjét - F1VILÁG.HU

A Pirelli vizsgálja, mi okozta Verstappen defektjét

HIRDETÉS
Vizsgálatot indított a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat követően a Pirelli annak érdekében, hogy kiderítse, pontosan mi okozta Max Verstappen durrdefektjét a vasárnapi verseny hajrájában.
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Luca Bruno - Pool/Getty Images)

A holland pilóta a második helyről esett ki Imolában, miután hirtelen jobb hátsó defektet kapott. A visszajátszások alapján az abroncs belső fele vált le először, mielőtt a gumi szétrobbanása a versenyző kicsúszását okozta.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a futam után azt mondta, feltételezhetően törmelékek okozták a defektet, a RaceFans értesülései szerint azonban Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo abroncsai is a kidudorodás jeleit mutatták.

Akárcsak Verstappen, ők is kemény keverékű gumikra váltottak kerékcseréjük során. Verstappen gumijai 32 körösek voltak a meghibásodás pillanatában, Hamilton 22, míg Ricciardo 49 kört tett bele a szóban forgó szettekbe.

Verstappen defektes gumiját a Pirelli milánói központjában vizsgálják több egyéb abroncs mellett. A Mercedesnél egyébként megerősítették, Hamilton is egyre súlyosbodó vibrációt tapasztalt a kemény gumikkal futott etap során. Sőt, Verstappen defektje után Hamilton mérnöke jelezte is a címvédőnek, ők is aggódnak a hátsó abroncsok miatt.

Nem Verstappen volt egyébként az első pilóta, aki idén nagy tempónál hirtelen defektet kapott: a Toszkán Nagydíjon Lance Stroll vágódott a gumifalnak egy gumimeghibásodás következtében, a Brit Nagydíjon pedig mindkét Mercedes-versenyző, valamint Carlos Sainz is defektet kapott a C1-es keverékkel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!