A Pirellinek betelt a pohár, jöhet az egy kiállás - F1VILÁG.HU

A Pirellinek betelt a pohár, jöhet az egy kiállás

HIRDETÉS

A Pirelli figyelmeztetett, hogy extrém óvatosak lesznek jövő évi keverékeik kialakításakor, hogy csak egyetlen kiállás legyen minden egyes versenyen, hacsak nem lép közbe az FIA és nem változtat a szabályokon 2014-re.


A Pirelli figyelmeztetett, hogy extrém óvatosak lesznek jövő évi keverékeik kialakításakor, hogy csak egyetlen kiállás legyen minden egyes versenyen, hacsak nem lép közbe az FIA és nem változtat a szabályokon 2014-re.

A Pirelli elnöke, Marco Tronchetti Provera a két héttel ezelőtt megrendezett Abu Dhabi Nagydíjon találkozott a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal, akinek nyomatékosította, hogy a vitákat elkerülendő, jövőre kötelezővé kellene tenni a két kiállást a versenyeken.

Az olasz cégóriás igencsak frusztrált amiatt, hogy az elmúlt három évben folyamatosan azon dolgozott, hogy minél több kiállást és ezzel látványt hozzon a versenyekbe, miközben egyes csapatok és versenyzők komolyan kritizálták a munkáját.

A Pirelli mára teljesen elvesztette a türelmét a jogtalan vádaskodás miatt, és kijelentette, hogy nem lesz más választása, mint olyan abroncsokat szállítani, amit a szabályok megkövetelnek – azaz egy kiállásra tervezni – és nem meghallgatni a privát kéréseket, ahogy azt tették az elmúlt években.

„Csak annyit szeretnénk, hogy mondják meg, mit csináljunk” – mondta a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hemberi az újságíróknak Austinban.

„Tiszta jelzéseket várunk, tiszta beszédet, mivel úgy tűnik, hogy azok az emberek, akik kritizálnak minket, teljesen elfelejtették, hogy mit is kértek tőlünk korábban. Megoldást szeretnénk.”

„Valakinek világosan ki kellene nyilvánítania, hogy mit vár el tőlünk.”

A csapatok azonban nem kívánnak belemenni abba, hogy két kötelező kiállás legyen a futamokon, ugyanis attól félnek, hogy a versenyző ugyanabban a körben állnának ki.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz abban az esetben, ha senki nem fogalmaz meg egy tiszta, és világos elvárást a Pirellivel szemben, Hembery így felelt: „Azt hiszem, akkor nem lesz más választásunk, mint egy nagyon konzervatív hozzáállást tanúsítani, és az idei év után egy kiállásos versenyekre berendezkedni.”

Hirdetés

„Vannak jelek, amikből azt vesszük ki, hogy talán vissza kellene lépnünk, és el kellene menni az egy kiállás irányába, azonban nem hiszem, hogy a sportnak éppen erre lenne szüksége.”

„Azonban valakinek meg kellene mondania, hogy mi az elvárás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!