Friss hírek

A Pirellinél nem félnek az esőtől

Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója reméli, jól döntöttek akkor, amikor a közepes és a lágy keverékű abroncsokat jelölték ki a hétvégi Belga Nagydíjra.


Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója reméli, jól döntöttek akkor, amikor a közepes és a lágy keverékű abroncsokat jelölték ki a hétvégi Belga Nagydíjra.

Az olasz gyártó arra számít, a következő versenyen is izgalmas produkcióval rukkol elő a száguldó cirkusz mezőnye, noha tisztában van azzal, hogy a spái versenypálya a gumik szempontjából is komoly kihívást jelent.

Paul Hembery elmondta, noha még nem versenyeztek Belgiumban, biztos abban, hogy munkájukkal elégedettek lesznek a Forma-1 csapatai is.

„Spa-Francorchamps egyike azon legendás neveknek az autósportban, melyek igazi ikonná váltak a Forma-1-ben” – nyilatkozta a szakember.

„Erre a pályára olyan abroncsot kell szállítanunk, mely nemcsak ellenáll a hatalmas erőknek, de teljes biztonságban képes maximális teljesítményt nyújtani. Sok szempontból a spái egyike a legkiszámíthatatlanabb pályáknak a versenynaptárban, és mivel még soha nem teszteltünk itt, nagyon kevés adat áll rendelkezésünkre.”

„Az alapján, amit eddig láttunk a szezonban, különösen Valenciában és a Nürburgringen, nagyon bízunk benne, hogy a közepes és a lágy keverékkel megteremtjük a megfelelő egyensúlyt a teljesítmény és a tartósság között.”

„Ez egy olyan versenypálya, ahol kifizetődnek a bátor előzési manőverek, ez pedig pontosan illeszkedik a mi filozófiánkhoz is.”

Hembery hozzátette, az időjárás okozhat némi fejfájást a csapatoknak, a Pirelli azonban nem aggódik, hiszen már bőven van tapasztalatuk a vizes körülményekről is.

„Az időjárás Belgiumban mindig nagy kérdőjel, de már olyan sok esős versenyt tudhatunk a hátunk mögött, hogy a vártnál jóval gyorsabban gyűjtünk tapasztalatokat ilyen téren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!