A problémák próbára teszik a McLaren és a Honda kapcsolatát - F1VILÁG.HU

A problémák próbára teszik a McLaren és a Honda kapcsolatát

HIRDETÉS

Bár továbbra is hisznek a Hondában, Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elárulta, a legutóbbi motorgondok bizony keményen próbára teszik a japán gyártóval való kapcsolatukat.


Bár továbbra is hisznek a Hondában, Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elárulta, a legutóbbi motorgondok bizony keményen próbára teszik a japán gyártóval való kapcsolatukat.

Azok után, hogy az első előszezoni teszten komoly problémák támadtak a Honda V6-os erőforrásával, a McLaren vesszőfutása ma tovább folytatódott Barcelonában, miután egy elektronikai hiba miatt ki kellett cserélni a motort az MCL32-es versenyautóban.

Amikor a Motorsport.com című szaklap arról kérdezte a McLaren versenyigazgatóját, Eric Boulliert, a legutóbbi problémák mennyire teszik próbára partnerségüket a Hondával, a francia szakember őszinte választ adott: „Maximálisan. Az F1-ben vagyunk, versenyezni és teljesíteni akarunk.”

„A nyomás tehát óriási, és nyilván nagy nyomást helyezünk a Hondával való partnerségünkre is. És ők is ugyanezt teszik. Nem hibázhatunk. A lehető legjobb autóval kell előállnunk nekünk is – szóval kétoldalú a dolog.”

A Honda eddig három komolyabb motorproblémával szembesült az előszezonban: az elsőt az olajtartály tervezése, a másodikat a gyertyák, a mait pedig egy elektronikai hiba okozta.

Boullier mindazonáltal utalt arra, két problémában voltak közös vonások, ami legalább némi optimizmussal tölti el őket.

„Kívülről eltérő problémáknak tűnhetnek, de legalább kettő ezek közül ugyanaz volt. Szóval időben orvosolni lehet. Viszont ugyanazt a specifikációt használjuk most, mint az első héten, szóval nem történt semmiféle változtatás az egységen.”

„Azt gondolom, a következő specifikáció megoldja majd a problémák egy részét – vagy a többségét.”

A szakember kifejtette, egyelőre nincs drámai hangulat a csapaton belül.

Hirdetés

„Fogalmazzunk úgy, hogy még nem aggodalmaskodunk. Nyilván többet köröznénk, hiszen szeretnénk minél több elemet tesztelni, de az a néhány etap, amit megtettünk, rendben volt, a korreláció jó, tehát építeni tudunk az előzetes becsléseinkre.”

Amikor Boulliert arról kérdezték, milyen esélyeket lát arra, ahogy a McLaren küszködni fog az évad első negyedében, így felelt: „Ezekre a tesztekre alapozva számíthatunk arra, hogy lesz pár motorcserénk, de ezek megoldást jelentenek majd a szezon előtt, vagy nagyon hamar a szezon elején.”

A McLaren-főnök újra leszögezte, nem akarnak szakítani a Hondával.

„Nem. Szerződésünk van. Még csak nem is gondolkodtunk rajta, mert megállapodásunk van – egy hosszú távú megállapodás. És építeni akarunk erre – még ha most nem is élünk épp ideális időszakot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!